nyheds banner

FIP 2018: Internationale farmakonomer

11 danske farmakonomer var med, da over 3.000 deltagere fra 108 lande i weekenden startede årets FIP-kongres.

Glasgow i Skotland danner rammen om dette års FIP-kongres med temaet: ”Pharmacy: Transforming outcomes”, som sætter fokus på, hvordan apotekerne kan skabe resultater – til glæde for patienterne og patientsikkerheden.
 

Partners in Health
Forud for FIP-kongressen har de danske farmakonomer traditionen tro deltaget i Pharmacy Technicians Symposiet, som afholdes over to dage. Her fortalte Camilla Lindeblad, Dalgas Boulevard Apotek og medlem af Farmakonomforeningens hovedbestyrelse, blandt andet om, hvordan danske farmakonomer i deres dagligdag på arbejdspladser både på apotek, sygehus og i kommunerne hver dag skaber merværdi til patienterne – i tæt samarbejde med øvrige sundhedsprofessioner.

Netop samarbejdet sundhedsprofessionerne imellem var hovedoverskriften på symposiets sessioner: ”Partners in Health”, hvor den gennemgående tråd i indlæggene og diskussionerne var, at det bedste udbytte for patienterne kun kan opnås gennem et stærkt samarbejde og teamwork blandt sundhedsprofessionerne.


Styrket rolle
Det blev også understreget af FIP’s adm. direktør Cathrine Duggan, da hun deltog i en reception ved symposiet. Også hun adresserede i en tale til symposiets deltagere vigtigheden af stærkt samarbejde ikke mindst pharmacy technicians og farmaceuter imellem. Derfor var hun meget begejstret for, at pharmacy technicians var blevet en så integreret del af FIP-samarbejdet – et samarbejde hun ville arbejde for at styrke.

Den holdning havde hun også tidligere givet udtryk for ved et møde med formand Christina Durinck:

- Der er sket meget de senere år med FIP’s opfattelse og accept af pharmacy technicians rolle. Den er virkelig blevet styrket, og det kulminerede i år med Cathrines (FIP’s direktør Cathrine Duggan, red.) udmeldinger på symposiet om at se på muligheder for øget samarbejde, fortæller hun. – Det er virkelig et skridt i den rigtige retning at få den opbakning fra FIP’s øverste ledelse.

 

Gejst og engagement
Det er 7. gang, at symposiet afholdes, og de seneste 4 år har Christina Durinck siddet med i symposiets organisationskomité - og også i år. Og hun var blandt andet også chair for en af symposiets tre sessioner.

I symposiet deltog lige knap 100 deltagere og heriblandt de 11 farmakonomer, som deltager med støtte fra Farmakonomforeningen: - Der er bare så meget gejst og engagement i de danske farmakonomer. Det er til at blive så glad og stolt over, siger Christina Durinck, som glæder sig til at se de postere, som vil blive præsenteret over de næste par dage på selve FIP-kongressen.

Postere på FIP 2018
Her vil også de danske farmakonomer præsentere deres postere. Der er i alt 7 danske farmakonompostere på FIP:

 

Mia Schmidt og Marika Nielsen, Fredericia Løve Apotek

Mia Madsen, København Steno Apotek

Berit Kildegaard, Nykøbing Sjælland Apotek

Kalbiye Yüksel, Hundige Apotek

Tina Nygaard Madsen, IKAS

Mette Johansen og Lone Martinsen, OUH

Christina Durinck, Farmakonomforeningen

 

Du kan se posterne ved at klikke på navnene.