nyheds banner

Foto: Philip Davali

Konflikten udskudt – forhandlingerne fortsætter

Tidligt i morges meddelte forligsmanden, at konflikten er udskudt med 14 dage og at forhandlingerne fortsætter.

Det betyder, at den varslede strejke er udskudt til d. 6. maj, og arbejdsgivernes lockoutvarsel er udskudt til d. 12. maj. Forligsmanden kan dog stadig varsle strejke og konflikt med 5 dages varsel, hvis hun konstaterer, at forhandlingerne er brudt sammen. Parterne er indkaldt igen til møde fredag klokken 10.

- De offentligt ansatte har i årevis været under massivt pres med forringede arbejdsvilkår og fortsat stigende krav, og de leverer hver dag en stor indsats for vores samfund, lyder det fra Farmakonomforeningens formand Christina Durinck.

 - Det vil kunne mærkes i hele samfundet, hvis det kommer til konflikt, og i Farmakonomforeningen håber vi stadig, at vi kan nå i mål med en  løsning og undgå konflikten. Men det er også vigtigt, at det bliver understreget, at arbejdsgiverne ikke bare kan fjerne rettigheder, og at de offentligt ansatte også fortjener en rimelig lønudvikling, fortsætter hun.

Det er et stærkt signal, vi som arbejdstagere sender, ved i hele forløbet at have stået skulder ved skulder. Det har klart gjort vores forhandlingsposition stærkere, og opbakningen fra befolkningen har været meget stor, understreger hun.