nyheds banner

Overenskomst på privat apotek ligger klar

Den har været både efterspurgt og savnet – overenskomsten på privat apotek. Nu, hvor 2018 snart går på hæld, får TR’er omsider deres måske vigtigste arbejdsredskab. Uenigheder har forhalet processen.

Efter at et stort flertal af medlemmerne på privat apotek tilbage i juni måned stemte ”Ja” til den nye overenskomst, har der fulgt en gennemgribende redigeringsproces af overenskomsten. Nu ligger den længe ventede overenskomst for farmakonomer på privat apotek klar på Farmakonomforeningens hjemmeside.

Elevbestemmelserne ind i OK
Det har bl.a. været et ønske for Farmakonomforeningen at få elevbestemmelserne ind i overenskomsten, så farmakonomelevernes arbejdsbetingelser fremgik tydeligt, og desuden generelt at gøre strukturen i overenskomsten mere logisk.

Det har ført til, at Farmakonomforeningen og Danmarks Apotekerforening har haft mange uenigheder om blandt andet tolkninger af bestemmelser. Og derfor er overenskomsten først nu klar til at blive sendt ud til medlemmerne.

– Jeg ved, at den har været savnet derude blandt medlemmerne, og jeg deler fuldt og helt deres frustration. Jeg kan garantere for, at vi har gjort alt, hvad der stod i vores magt, for at få den klar hurtigst muligt – uden at gå på kompromis med farmakonomenes og farmakonomelevernes vilkår selvfølgelig, siger formand for Farmakonomforeningen Christina Durinck.

Ny TR Håndbog på vej
Du finder en elektronisk udgave af overenskomsten her.

Desuden går Farmakonomforeningens sekretariat fluks i gang med at integrere den i en ny, redigeret udgave af TR Håndbog Privat Apotek, som vil blive udleveret til alle tillidsrepræsentanter.