nyheds banner

Senior: Er det nu, jeg skal trække mig?

Det er en stor beslutning at sige ”tak for nu” og lægge arbejdslivet på hylden. Og Elsebeth Østergaard Jensen er da heller ikke nået dertil endnu. Men hun har fundet svar på spørgsmålene, der rumlede, så hun kan træffe beslutningen, når tiden er rigtig.

Hvor længe kan det betale sig for mig at arbejde? Har jeg virkelig nået den alder? Og hvad med mit sociale netværk?

Da den nu 64-årige farmakonom Elsebeth Østergaard Jensen nærmede sig de 60, begyndte spørgsmålene om, hvor længe hun skulle fortsætte på arbejdsmarkedet, og hvad der ventede på den anden side, at melde sig.

”Da jeg var ung tænkte jeg, at jeg selvfølgelig ville stoppe som 60-årig, men da jeg så nærmede mig, blev beslutningen udskudt og udskudt. For det er en rigtig stor og derfor også svær beslutning, siger hun.

Skal man drosle ned?
Elsebeth Østergaard Jensen har arbejdet 42 år på sygehusapotek – tidligere i Holbæk og de seneste seks år i Roskilde – et indholdsrigt arbejdsliv med mange spændende opgaver, fortæller hun. Og sideløbende med det er hun tillidsrepræsentant og sidder i bestyrelsen for Den offentlige sektion i Farmakonomforeningen.

Så selvom Elsebeth Østergaard Jensen sagtens vil kunne få tiden til at gå som pensionist – med hobbyer og familie – er der meget at vinke farvel til, når den dag kommer.

”Jeg har gang i mange ting og har da tænkt, at jeg måske skulle drosle lidt ned. Men så er det alligevel så spændende, at jeg ikke kan lade være. Og det bliver noget af en omvæltning, den dag jeg stopper, for det bliver jo mere stille at gå derhjemme, siger hun.

Få svar på spørgsmålene
Da Elsebeth Østergård Jensen nåede den alder, hvor den første invitation til at deltage i et seniormøde i pensionskassen dumpede ind af brevsprækken, takkede hun ja. Og i årenes løb har hun deltaget i flere møder for at få styr på de økonomiske muligheder og konsekvenser ved at lade sig pensionere – og for at møde ligesindede.

For Elsebeth er langt fra den eneste farmakonom, der gør sig den slags overvejelser. Derfor holder PKA også seniormøder i år i samarbejde med Farmakonomforeningen og FTFa – denne gang i slutningen af oktober og begyndelsen af november.

”Jeg synes, det har klædt mig på til at træffe beslutningen den dag, jeg er klar til at træffe den, siger hun.

Men tiden er ikke til det endnu, forsikrer Elsebeth Østergård Jensen.

”Selvfølgelig bliver det dejligt at få mere tid til nogle af de ting, jeg aldrig kan nå i dag. Og der er af og til nogle, der spørger, hvor længe jeg har tænkt mig at fortsætte. Så siger jeg, at det ved jeg ikke. For det er stadig et åbent spørgsmål, siger hun.

 

SENIORMØDER FOR FARMAKONOMER
PKA inviterer igen i år til seniormøder i sam­arbejde med Farmakonomforeningen og FTFa. Møderne er for medlemmer i alderen 59+.

Møderne afholdes fra kl. 19-22 og foregår:
30. oktober i Aalborg
31. oktober i Vejle
6. november i Hellerup
15. november i Ringsted (både for medlemmer over og under 59 år)

På møderne gennemgås, hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du trækker dig fra arbejdsmarkedet, hvor meget du har i pension, når du stopper med at arbejde, samt mulighederne for efterløn.

Der vil være oplæg fra Farmakonomforenin­gen, PKA og FTFa – og masser af muligheder for at stille spørgsmål. Inden mødet starter, vil der være lidt let for­plejning. Det foregår fra kl. 18.30.

Vær opmærksom på, at tilmeldingsfristen til flere af seniormøderne er lige rundt om hjørnet. Tilmelding skal ske via PKA.dk, hvor du skal logge dig på med NemId.