nyheds banner

Skal farmakonomer flyttes ud?

Den 17. januar var der mange statsligt ansatte, der fik besked om, at deres arbejdsplads rykker fra hovedstaden og ud i landet. Et par af dem, der muligvis bliver berørt, er farmakonomer.

I alt ønsker Regeringen at etablere ca. 4000 statslige arbejdspladser i provinsen. Af dem er der 1800 arbejdspladser, der skal flyttes fra hovedstadsområdet ud i resten af landet.
 

Inspektion af salg af håndkøbsmedicin flytter
I forbindelse med denne flytning har man besluttet, at flytte inspektionsopgaverne omkring salg af håndkøbsmedicin fra Lægemiddelstyrelsen til Sikkerhedsstyrelsen. Det betyder, at man vil flytte 1½ årsværk fra Lægemiddelstyrelsen til Sikkerhedsstyrelsens kontor i Esbjerg.
 

Farmakonomforeningen står klar til at hjælpe medlemmerne
I dag er tre farmakonomer ansat til blandt andet at løse disse opgaver, men det er uvist om de skal flytte med, eller om de vil få andre opgaver i Lægemiddelstyrelsen. Såfremt farmakonomerne bliver flyttet med til Esbjerg, vil Farmakonomforeningen sammen med vores statslige organisation, CO10, gøre, hvad der er muligt for at støtte medlemmerne i den proces, der måtte komme.