nyheds banner

Tålmodigheden er tyndslidt

Det er over et halvt år siden, at farmakonomerne på privat apotek fik ny overenskomst, men detaljerne om fx den indeholdte tandforsikring er ikke i hus endnu – og det frustrerer.

Nyt med tandlæge- og psykologdækning
Resultatet af overenskomstforhandlingerne blev i juni stemt hjem af et overvældende flertal af medlemmerne. Og med den urafstemning lød også et stort ”ja tak” til, at farmakonomer og farmakonomelever fra 1. januar 2019 får adgang til psykologdækning som en del af deres sundhedsforsikring, og at der på forsøgsbasis bliver indført en tandforsikring, der dækker op til 30.000 kr. pr. år og derudover også giver mulighed for at tegne dækning for medlemmernes husstand.

Siden da har Farmakonomforeningen igen og igen presset på for at få Danmarks Apotekerforening til at orientere om, hvordan ordningerne helt konkret bliver skruet sammen, så medlemmerne kender ordningerne inden de træder i kraft og kan vurdere, om de fx vil tegne en ægtefælledækning vedrørende tandforsikring.

Farmakonomforeningens formand Christina Durinck deler til fulde medlemmernes frustration over, at det endnu ikke er sket. For ifølge overenskomsten skal de nye ordninger træde i kraft ved årsskiftet.

- Jeg kan godt forstå, hvis der sidder farmakonomer og undrer sig over, at de endnu ikke er blevet informeret. Og jeg er præcis lige så frustreret som dem. Det er ikke i orden, at det kommer så sent på året – lang tid efter, at overenskomstforliget blev indgået og så tæt på, at de skal træde i kraft, siger hun.

Farmakonomforeningens sekretariat sidder klar til at orientere medlemmerne, så snart vi kender detaljerne om tandlægeforsikringen og psykologdækningen, forsikrer hun.