nyheds banner

Få gode råd til arbejdsglæde

Der findes ikke én gylden opskrift på arbejdsglæde. Men der er gode råd at hente for alle farmakonomer, hvis man spørger foredragsholder Tommy Krabbe. Senere på måneden holder han oplæg ved det årlige Lederforum.

”9 trin til bedre kommunikation”. ”7 veje til succes”. ”39 nøgler til et bedre arbejdsmiljø”.

Der er ingen grænser for, hvad foredragsholdere ofte lover deres sultne tilhørere. Det er bare langt fra altid, at netop de gyldne tips og tricks passer med virkeligheden, når man kommer hjem igen. Hvorfor? Fordi alle mennesker er forskellige, understreger foredragsholder Tommy Krabbe.

Derfor taler han i stedet om, hvor vigtigt det er, at vi husker på, hvor forskellige vi er på en arbejdsplads, og at vi skal være nysgerrige på den forskellighed. Det taler han blandt andet om, når farmakonomledere mødes til dette års Lederforum den 23. maj.

– Nogle gange ringer ledere til mig, og siger: ”Vi skal fyre nogle. Kan du ikke komme og sige noget, så folk ikke mister motivationen.” Og det kan jeg ikke. For på en arbejdsplads er vi voksne mennesker med hver vores reaktioner og frustrationer, begejstring og glæde – også selvom vi har en tendens til at tænke, at det ville være fedest, hvis ”alle havde det som mig”, siger Tommy Krabbe.

Tilfredshed, mening og lykke

For nogle er arbejdsglæde, når de har en hyggelig stund med kollegerne. For andre er det, når de spotter en medicinfejl. Men det kunne også være, at arbejdsglæden for en tredje ”bare” lå i at passe sit arbejde. Det handler om, at ens forventninger til arbejdet – uanset hvad de måtte være – bliver indfriet, og at arbejdet føles meningsfyldt. Så kan der tilmed være små sus af lykke indimellem, forklarer Tommy Krabbe.

Men netop fordi tilgangen til arbejdsglæde ikke er ens for alle, er det komplekst at være leder såvel som medarbejder på en arbejdsplads med en masse andre.

– Det handler om at skabe plads til den forskellighed og tolerance på arbejdspladsen, så man kan være sammen med nogle, der tænker og handler anderledes end en selv frem for at tænke: ”Du er simpelthen så glad for tiden og siger godmorgen til alle mulige. Det kan vi ikke have, for lige nu skal vi være sure.” Hvis man opnår den tolerance, kommer der også trivsel og arbejdsglæde frem, siger Tommy Krabbe.

Hvorfor siger hun ikke godmorgen?

Derfor prædiker Tommy Krabbe ikke ”7 veje til arbejdsglæde”, men derimod nysgerrighed.

Som Farmakonomforeningen tidligere har skrevet, oplever mange farmakonomer et højt arbejdspres og dårligt psykisk arbejdsmiljø – med et højt sygefravær til følge. Og netop når medarbejdere er pressede, er de tilbøjelige til at drage forhastede konklusioner.

– Hvis Bente ikke siger godmorgen, er det sikkert, fordi hun er sur, og så gider jeg ikke snakke mere med hende i dag. Men det kunne også være, at der var 17.000 andre grunde, siger Tommy Krabbe.

3 råd på falderebet

Selvom Tommy Krabbe ikke er meget for at koge opskriften på arbejdsglæde ind til få enkelte råd, har han alligevel tre, han gerne vil give videre:

  1. Hold øje med, når folk siger: ”Sådan er det bare”. Det er diagnosen for vished, som vi skal udfordre ved at være nysgerrige på hinanden.
  2. Frygt ikke at gøre andre sure. Hvis man ikke siger, hvad man er utilfreds med, ligger det bare og ulmer.
  3. Er du for eller imod, motiveret eller demotiveret, medarbejder eller leder? Stop op, når du bliver præsenteret for, at verden kun er delt i to. Det kunne jo være, at den tredje udlægning åbnede op for et hav af nye muligheder.

 

LEDERFORUM – DU KAN STADIG NÅ DET

På dette års lederforum kan du – ud over at høre et oplæg af Tommy Krabbe – også møde Anna Mathiasen, der er direktør i Crecea. Hun holder oplæg om social kapital, sygefravær og arbejdsmiljø. Her bliver der sat fokus på ”den gode ledergruppe” og lagt op til erfaringsudveksling.

Lederforum finder i år sted den 23. maj. Tilmeldingsfrist er den 8. maj. Læs mere og tilmeld dig via ”Min Side” på Farmakonomforeningens hjemmeside.