nyheds banner

Farmakonomer yder et stort bidrag i det nære sundhedsvæsen

Ny kortlægning viser, at farmakonomernes rådgivning på apotekerne sparer lægebesøg og at farmakonomerne opdager problemer i forbindelse med medicin hos 16 procent af kunderne.

-  Vi kan med denne undersøgelse dokumentere, at farmakonomernes rådgivning spiller en afgørende rolle for danskernes medicinering og behandling. De spotter fejl, der ellers kunne skabe ubehag for den enkelte og i visse tilfælde være direkte farlige. Jeg håber, at landets politikere vil tænke apoteker og farmakonomer ind i planerne om et mere borgernært sundhedsvæsen, siger formand for Farmakonomforeningen Christina Durinck. 

Hver fjerde sparer et lægebesøg
Undersøgelsen peger på, at op imod hver fjerde, som fik rådgivning af en farmakonom, undgik at skulle kontakte egen læge.

- I de kommende år skal vi som samfund håndtere, at vi får flere ældre, og at mange af dem vil have behov for medicin. Derfor er det opløftende, at undersøgelsen viser, at apoteker og farmakonomer allerede i dag er med til at aflaste lægerne. I en tid, hvor vi har massiv lægemangel, skal det tages alvorligt og er noget, som vi bør bygge videre på, siger formand for Danmarks Apotekerforening Anne Kahns.

 

Du kan læse mere om undersøgelsen i Farmakonomen 5

Du kan læse hele undersøgelsen her