nyheds banner

Ministre vil have Farmakonomforeningens input til sundhedsreform

Farmakonomerne har en unik faglighed som lægemiddelkyndige, og det vil være til gavn for hele sundhedsvæsenet, hvis deres faglighed kommer mere i spil i forbindelse med sundhedsreformen.

Tirsdag den 29. januar var Farmakonomforeningens formand Christina Durinck og direktør Kristian Lysholt Mathiasen inviteret til møde i Finansministeriet, hvor de mødte innovationsminister Sophie Løhde og sundhedsminister Ellen Trane Nørby, sammen med Danmarks Apotekerforening og Pharmadanmark. Formålet var at komme med input til, hvordan regeringens visioner om en sundhedsreform, hvor det nære sundhedsvæsen såvel som sektorovergange bliver styrket, kan blive ført ud i livet.

Formand Christina Durinck siger:

-       Vi havde et godt møde, og der blev lyttet til vores input. For os var det vigtigt at gøre opmærksom på, at der lige nu er nogle højtkvalificerede ressourcer fordelt i hele landet, som i højere grad kan bruges til at løfte faglige opgaver.

Farmakonomforeningen havde derfor tre klare budskaber med til ministrene. De handler alle om, hvordan farmakonomene og deres kompetencer kan komme mere i spil til gavn for borgerne:

  • Flere sundhedsfaglige opgaver til farmakonomer på landets apoteker
  • Farmakonomuddannelsen skal gøres til en professionsbachelor
  • Farmakonomer skal autoriseres.