nyheds banner

Psssst! Ansæt farmakonomer og få styr på medicinen

Kommunale politikere og topembedsmænd mødes i dag og i morgen til KL’s Social- og Sundhedspolitisk Forum. Farmakonomforeningen er med for at åbne endnu flere kommuners øjne for alt det, farmakonomer kan.

Landets 98 kommuner står til at skulle tage sig af endnu flere sundhedsopgaver i fremtiden. Og allerede i dag fylder medicinhåndtering mere og mere. Hvad gør man som kommunalpolitiker eller embedsmand ved det?

Enten river man sig i håret, imens medicinfejlene tager på himmelflugt. Eller også ansætter man en farmakonom.

Det er budskabet fra Farmakonomforeningen, som har en stand, når Kommunernes Landsforening i dag og i morgen holder Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg under titlen ”Sundhed er noget, vi skaber sammen”.

– Medicinhåndtering er en kæmpe udfordring i kommunerne, og KL Forum sætter i år fokus på, at sundhedsområdet er så komplekst, at kommunerne ikke kan løfte området alene. Til det må jeg bare sige: Farmakonomerne står i den grad klar til at løfte med, siger Christina Durinck og fortsætter:

– Farmakonomer er allerede en succeshistorie på landets sygehuse, og vi kan se det samme ske i de kommuner, hvor man har ansat farmakonomer. Det får flere og flere kommuner heldigvis øjnene op for. Og ellers skal vi i hvert fald nok gøre vores for at gøre dem opmærksomme på det.

Ud over medarbejdere fra Farmakonomforeningens sekretariat deltager Jette Seidelin, der til dagligt arbejder som farmakonom i Hillerød Kommune, på Farmakonomforeningens stand. Her giver hun politikere og embedsfolk indblik i, hvilke kompetencer hun har som farmakonom, og eksempler på hvilken forskel det gør.