nyheds banner

Viden og værktøjer om lederrolle og arbejdsmiljø

God ledelse og godt arbejdsmiljø gik hånd i hånd på lederudviklingsdagene.

I begyndelsen af marts 2019 mødtes en håndfuld souschefer og filialledere til lederudviklingsdag for farmakonomer for at blive bedre til at lede det gode arbejdsmiljø – og få viden og værktøjer til at arbejde med det gode arbejdsmiljø i hverdagen og ved forandringer. Især med fokus på lederens og mellemlederens rolle.

- Arbejdsmiljø handler for en stor del om ledelse – og om, hvordan vi samarbejder om den fælles opgave, vi har, fortalte Hanne V. Moltke, som stod for dagens undervisning på lederudviklingsdagen. Hanne er cand.mag., certificeret coach og proceskonsulent - og partner i New Stories. - Godt arbejdsmiljø er en ligning, hvor både den enkelte og fællesskabets trivsel indgår. Det kræver, at man arbejder i nogenlunde samme retning, har tilstrækkelig viden, gensidig respekt, og at man kommunikerer på en måde, der hele tiden styrker viden og respekt.

Formålet med lederudviklingsdagen var også at klæde farmakonomlederne på til lederrollen: – Dagen kommer derfor også til at handle om jeres egen rolle som mellemleder, hvor I tit står i dilemmaet om at være både leder og kollega - i det lille arbejdsfællesskab, som er jeres dagligdag på apoteket, fortsatte hun og lovede værktøjer til at tage temperaturen på arbejdsmiljøet og eksempler på, hvordan man som mellemleder kan handle for at undgå, at arbejdsmiljøet kommer under pres.

Stå glad ud af sengen
Dagen igennem var der øvelser og workshops for at give deltagerne nogle værktøjer at arbejde videre med, når de kom hjem. 

En af dagens øvelser, som kunne bruges til at få fokus væk fra det negative, var at besvare spørgsmålet: Hvad får dig til at stå ud af sengen om morgenen og tage glad på arbejde?

Det gav anledning til fine diskussioner og en række input, som:

Gode kolleger, faglighed og kundekontakt, løn, udfordringer, apotekeren, jeg-gør-en-forskel, der-er-brug-for-mig og godt arbejdsmiljø.

Flere af deltagerne gav udtryk for, at de ville tage øvelsen med hjem på apoteket og bruge den som en anden måde at gribe en positiv snak om arbejdsmiljøet an på.

Blandt andet farmakonom og daglig leder Anne Ellekjær Kamph, Korsør Apotek: - Vi har et godt arbejdsmiljø hos os, men det er vigtigt at have fokus på det hele tiden. Jeg har fået flere gode ideer og input til, hvad man kan gøre mere, fortalte hun. - Især øvelsen om at sætte ord på det gode arbejdsmiljø, og hvad der driver én til at gå glad på arbejde. Den kunne jeg sagtens finde på at gå hjem og lave med personalet. Det er jeg sikker på, at mine kolleger vil være friske på. Det er en sjov øvelse. Også for mit eget vedkommende. Det er godt nogle gange at være tvunget til at sætte sig ned og reflektere over, hvad det er, der driver én i arbejdet.

Lederudviklingsdagene er et resultat af OK18 mellem Farmakonomforeningen og Apotekerforeningen, hvor det blev aftalt i fællesskab at tilbyde en række lederudviklingsdage for farmakonomer, som er souschefer og filialledere på privat apotek. Dagene blev udbudt her i foråret forskellige steder i Danmark. Farmakonomen deltog i dagen i Høje Taastrup i begyndelsen af marts 2019.

Læs hele reportagen fra lederudviklingsdagen i næste nummer af Farmakonomen, som udkommer den 10. april.