Seniorklubben Region Hovedstaden

Rundvisning på Rungstedlund

 

Dato: Onsdag 17.5.17

Rundvisning fra  kl. 12.15 – 13.oo, derefter frokost

 

Rungstedlund er et landsted med tilhørende parkområde. Det var tidligere midtpunktet i et større gods, beliggende Rungsted Strandvej 111 og huser i dag Karen Blixen Museet.

Den ældste del af Rungstedlund  stammer  fra ca. 168o, og har tidligere fungeret som kro, hvor bl.a. Ludvig Holberg og  forfatteren Johannes Ewald har opholdt sig. Sidstnævnte fik her inspiration til den danske kongesang: Kong Christian stod ved højen mast.

Kroen blev senere nedlagt og i 1879 købt af Wilhelm Dinesen, far til Karen Blixen. Hun giftede sig i 1914 med sin svenske fætter baron Bror von Blixen og flyttede med ham til Kenya, hvor de forsøgte  at drive en kaffefarm. Parret blev skilt i 1925 og i 1931 opgav Karen Blixen farmen og flyttede tilbage til Rungstedlund, og boede sammen med sin mor til dennes død, hvorefter Karen Blixen overtog stedet. Herfra skrev hun bl.a. Den afrikanske Farm, og frem til sin død var hun en efterspurgt foredragsholder og oplæser af sine fortællinger i radioen.

Filmatiseringen af Den afrikanske Farm i 1985 var med  til at gøre det muligt at oprette Rungstedlundfonden, og indrette forfatterens hjem som Karen Blixen Museet. Karen Blixen ligger begravet i parken ved foden af Ewalds Høj.

Man kan tage toget til Rungsted Kyst st., hvorefter der er 15-20 min. gang til museet eller bus 388.

Vi mødes ude foran museet senest kl 12.oo.

Tilmelding til:  cecilievibemosen@gmail.com

Tilmeldingsfrist: Den 21. april.

Prisen er 15o kr, som bedes medbragt i kontanter.


Med venlig hilsen
Bestyrelsen

 

_______________________________________________________________________

Besøget i Brumleby tirsdag 7. marts

Vi fik rigtig mange tilmeldinger til Brumleby. Dobbelt så mange som de 30 personer, der var plads til.

Besøget har været planlagt og aftalt med Brumleby Museum i mere end et halvt år, men ugen inden besøget fandt vi ud af, at aftalen slet ikke var i orden. Heller ikke selv om vi havde alle aftaler på skrift.

I stedet gennemførte vi arrangementet som en guidet tur i Brumleby, hvor historiker Morten Lander Andersen på inspirerende vis berettede om Lægeforeningens Boliger (østerbrobyvandring.dk). Vi fik også spændende historier om Olufvej, om Fælleden og sågar om Struense. Bagefter spiste vi hyggelig frokost på Café A på Østerfælled Torv.

Vi har lovet dem, der fik afslag på deres tilmelding, at vi ville arrangere endnu et besøg på Brumleby Museum. Det bliver desværre ikke til noget, idet vi ikke tør satse på, at det vil kunne arrangeres tilfredsstillende. Men besøg eventuelt selv museet, der er rigtig fint og spændende at gå på opdagelse i.

Åbent hver søndag klokken 11 – 15
Hjemmeside: brumlebymuseum.dk

- Inge Nørskov

 

_______________________________________________________________________

Møder i Seniorgruppen, Region Hovedstaden

  • Onsdag 17. maj: Udflugt til Rungstedlund
  • Mandag 18. september: Besøg på Politimuseet
  • December: Tur til Christianias julemarked med årsmøde og julefrokostTilmelding til møderne kan ske, når mødeindkaldelsen offentliggøres i fagbladet.

Hovedbestyrelsen har ved fastlæggelse af budget for 2017 bevilget 1,5 måneds kontingent pr. medlem pr. år. Dette er en stigning på 50 %, så vi regner med at kunne invitere til spændende arrangementer for det stadigt stigende antal deltagere.

Vi vil fremover bestræbe os på kun at lave arrangementer, hvor vi kan være 40 – og helst 50 deltagere.

- Bestyrelsen