Arbejdstid

Arbejdet i regionerne fastsættes efter lokale forhold. Den normale arbejdstid er på 37 timer ugentligt inklusiv frokostpause.

Arbejdet tilrettelægges lokalt ud fra de opgaver der skal udføres og følger arbejdstidsaftalen (link) indgået mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner. Den normale daglige arbejdstid kan udgøre mellem 5 og 12 timer.

 

Pauser

Pauser af mindre end ½ times varighed, hvor farmakonomen står til rådighed for arbejdsgiveren og ikke kan forlade arbejdspladsen, medregnes i arbejdstiden.

 

Overarbejde

Er du ansat på fuldtid med en daglig fastlagt arbejdstid har du ved beordret overarbejde krav på et tillæg til din timeløn på 50%. Overarbejde skal varsles senest dagen forinden i arbejdstiden og for manglende varsel af overarbejde ud over en time ydes et tillæg på kr. 26,56 (31.3.2000 niveau).

 

Rådighedsvagt/Tilkald

Udover at arbejde i normal tjeneste, er der også farmakonomer der indgår i rådighedsvagter og tilkalde vagter. Dette  kan du få flere oplysninger om hos enten din TR eller ved at kontakte sekretariatet.

 

Ønsker du flere oplysninger omkring arbejdstid, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på tlf. 33120600 eller ff@farmakonom.dk