A-kassen er en god idé – både for elever og for dig der bliver farmakonom lige om lidt

Som medlem af en a-kasse er du berettiget til dagpenge, hvis du i en periode står uden job. A-kassen kan også give gode råd om at skrive ansøgninger. Og det er en fordel at melde sig ind allerede mens du studerer.

Studerende Ved Computeren

For dig der snart er farmakonom
Du er nu ved at være færdiguddannet, og udover at være medlem af Farmakonomforeningen, kan det være en god idé at være medlem af en a-kasse, så du kan få dagpenge, hvis du i en periode står uden arbejde. Hvis du ikke har været medlem af en a-kasse i et år under din studietid, så har du en måneds karens, før du kan få udbetalt dagpenge. 

Som Farmakonom kan du f.eks. være medlem af den arbejdsløshedskasse, der hedder FTFa. Hvis du vil have råd og vejledning i forhold til, om du skal melde dig ind i FTFa, kan du kontakte FTFa på 70 13 13 12 på alle hverdage mellem kl. 8-18.

Læs mere her


Hjælp til ansøgninger

Hos FTFa kan du desuden få gode råd og vejledning i at skrive den gode ansøgning og få styr på cv’et. Hvis du har brug for sparring til jobmulighederne som farmakonom, er du meget velkommen til at ringe til Farmakonomforeningens sekretariat på 3312 0600 kl. 10-15.


Der er penge at tjene for dig, der har mere end et år tilbage på studiet

Hvis du har mere end et år tilbage på studiet, så kan du let sikre dig over 13.644 kr. ved at melde dig ind i en a-kasse nu. Hvis du er studerende og under 30 år er det gratis, og hvis du melder dig ind allerede nu, så er du berettiget til dagpenge allerede fra dagen efter din sidste eksamen. På den måde er du sikret økonomisk efter dit studie, hvis du skulle være så uheldig at stå uden job med det samme. Hvis man ikke har været medlem i et år betyder karens-perioden, at man først er dagpengeberettiget efter en måned. 

Du kan se en kort video om det her 

 

Se her hvad ftf-a gør for dig som elev


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning