Formandskandidat: Ann-Mari Grønbæk

Farmakonomforeningen skal have ny formand i november 2020. Ann-Mari Grønbæk er en af de to opstillede kandidater. Læs hendes opstillingsgrundlag og se hendes præsentationsvideo her.

Ann Mari Formandskandidat

Kære farmakonomer og farmakonomelever.

Jeg hedder Ann-Mari Grønbæk, og jeg stiller op som kandidat til formandsposten i Farmakonomforeningen. I elleve år har jeg stået bag skranken på Herning Løve Apotek og har selv oplevet nogle af de problemer, vi har som farmakonomer, på nært hold.

Derfor blev jeg for ni år siden medlem af hovedbestyrelsen, så jeg kunne være med til at løse nogle af de udfordringer, vores fag står overfor.
Vi har brug for højere lønninger, vi skal have gjort vores uddannelse til en professionsbachelor, og vi er nødt til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Højere lønninger til overenskomstforhandlingerne
Snart står Farmakonomforeningen overfor de nye overenskomstforhandlinger i 2021. Det er nok den vigtigste opgave, vi har, og den opgave kommer lige om lidt. Det er her, jeg har tænkt mig at sparke døren ind, så vores fag kan få bedre forhold. Da jeg selv sad med til forhandlingerne med Apotekerforeningen, oplevede jeg, hvor hårde og svære forhandlingerne er, men også hvor udbytterige, de kan være. Forhandlingerne er det, der har størst potentiale til at ændre på vores vilkår, uanset om man er ansat i regionen, i kommunen, i staten, i Grønland, på Færøerne, på Pharmakon eller Takeda.

Farmakonomuddannelsen som professionsbachelor
Uddannelse er et andet vigtigt punkt. Som det står nu, er farmakonomuddannelsen ikke en del af det ordinære uddannelsessystem. Det betyder, at vi ikke har mulighed for at efteruddanne os, ligesom de fag vi normalt sammenligner os med, som sygeplejerskerne, bioanalytikerne og terapeutgruppen. Ved at blive til en professionsbachelor vil vi kvalitetssikre uddannelsen og åbne op for nye muligheder, der kan give os en højere løn og mere anerkendelse. Vi har også brug for en autorisation til de farmakonomer, der arbejder i den offentlige sundhedssektor. Det er netop gennem uddannelsen og autorisation, at vi kan skabe forandring og udviklingsmuligheder i den offentlige sektor og i de andre sektorer, hvor farmakonomers færdigheder og kvalitetsbevidste tankegang kan bruges.

En mere forudsigelig hverdag
Vores arbejdsmiljø er noget andet, som fylder meget i vores hverdag. Siden apotekerloven i 2015 er vi blevet ramt af uforudsigelige skemaer, der griber ind i fritiden, privatlivet, fridage, børnehentning og fritidsaktiviteter. Det er mentalt stressende ikke at vide, hvornår man har fri, og hvornår man bliver kaldt på arbejde. Der er kommet mange flere enheder, men ikke flere farmakonomer. Det skal vi have gjort noget ved. Vi skal være et fagligt fællesskab, som er mere end bare en forsikring. Det skal være en forening, man er glad for at være en del af. Et godt formandskab er i mine øjne, at man kender sine medlemmer godt og ved, hvad der ligger dem på sinde. Derfor vil jeg gerne ud på arbejdspladserne og snakke med de farmakonomer, foreningen ikke ser og hører fra til arrangementer, men jeg vil også forsøge at styrke initiativet til mere medlemsinvolvering. Siden jeg startede som næstformand for tre år siden, er det gået mere og mere op for mig, hvor vigtigt det er, at vi står sammen for at opnå de bedste resultater.

Tak fordi du læste begrundelserne for mit kandidatur. Jeg ser frem til debatterne, og jeg håber på at kunne samle mange støtter i denne valgkamp.

CV

Uddannet på Himmelbjerg Apotek 2007