1. Du er her:
  2. Forside
  3. Fag & politik

Fag og politik

Farmakonomerne sikrer ordentlig medicinhåndtering i det danske sundhedsvæsen. Farmakonomforeningen kæmper for en høj faglighed og for at farmakonomernes kompetencer er bredt anerkendt.

Politik

Hvad mener Farmakonomforeningen?

Kort fortalt om farmakonomerne

Læs mere

Hvad kan en farmakonom?

Farmakonomer har faglig viden inden for blandt andet farmakologi, anatomi, fysiologi og om sygdomslære og kommunikation. De har kompetence til selvstændigt at udlevere og kontrollere receptpligtige lægemidler.

Hvor arbejder farmakonomerne?

De bliver ansat i flere sektorer, hvoraf de private apoteker er den største aftager. Andre finder ansættelse i industrien, almen lægepraksis, staten, regioner og kommuner.

Hvordan uddannes farmakonomer?

Farmakonomuddannelsen varer tre år og er en videregående sundhedsuddannelse. Uddannelsen er blanding af teoretisk undervisning på Pharmakon og praktik på et privat apotek.

Farmakonomuddannnelsen

Ann Mari Grønbæk
Farmakonomer løfter medicinsikkerheden

Som farmakonomer på alle typer arbejdspladser kan vi gøre en endnu større forskel for borgerne, hvis vi får de rigtige muligheder.

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen
FIP 2019 (1)

Udviklingspuljen

Har du en idé til et fagligt projekt

Hvis du er ansat på privat apotek og har en idé til et udviklingsprojekt, kan du få støtte til det fra Udviklingspuljen. Støtten gives til projekter, der styrker apotekets og farmakonomernes rolle og faglige udvikling.

Læs mere om Udviklingspuljen

Nyheder om fag og politik