Årets farmakonom overrasket i Odense

Der var store smil og forbløffet glæde, da gården bag Apoteket Ørnen i centrum af Odense onsdag den 17. marts dannede ramme om overrækkelsen af prisen ”Årets Farmakonom”.

Årets Farmakonom

Anu Chandramohan fik at vide, at der var blevet bestilt en to-go-ordre af en borger, der ikke havde lyst til at komme ind på apoteket. Så hun smuttede ud af bagdøren med posen med lægemidler i hånden. Men i stedet for en kunde blev hun mødt af både kolleger og af Farmakonomforeningens formand Ann-Mari Grønbæk, der stod klar med en buket blomster, en stor lyseblå check og beskeden om, at hun, Anu, er årets farmakonom.

 

Vigtigt med forbilleder

I sin tale til Anu fortalte Ann-Mari Grønbæk om baggrunden for, at Farmakonomforeningens hovedbestyrelse i efteråret 2020 besluttede at indstifte prisen.

- I Farmakonomforeningens hovedbestyrelse synes vi, at det er vigtigt med gode eksempler. Også eksempler i form af mennesker. Nogle der kan inspirere, for vi har allesammen brug for inspiration. Og vi synes at vores fag er vigtigt, og derfor vil vi gerne fejre og fremhæve nogle, der gør dét ekstra, som gør tingene spændende for os andre.


Anu skaber fællesskab

Da kollegerne på Apoteket Ørnen læste, at man kunne indstille en med-farmakonom til prisen som årets farmakonom, var de ikke i tvivl: Det skulle være Anu! For blandt kriterierne, var der nogle, der passede perfekt på hende: en der som kollega bidrager til et enestående sammenhold og arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

De skrev i fællesskab en ansøgning med en masse eksempler på, hvorfor de mente at Anu Chandramohan var den helt rette modtager.

I den hedder det blandt andet:

 - Anu får os alle til at føle os godt tilpas. Hun er fagligt dygtig – og motiverer og løfter os fagligt i vores arbejde.

De beskriver alle både hendes faglige kompetence, hendes hjælpsomhed og ikke mindst hendes evne til at skabe fællesskab. Hun har tit arrangeret sociale arrangementer – og under covid-19 har hun taget initiativ til at de spiller onlinespil med hinanden, så de kan hygge sig og skrive sammen, også selvom de ikke kan mødes socialt.

 

Prisen som Årets Farmakonom skal fremadrettet uddeles én gang om året – og i år var første gang den blev uddelt. Du kan læse mere om både Anu, overraskelsen og fællesskabet på arbejdspladsen i næste nummer af Farmakonomen, der udkommer onsdag den 31. marts.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning