Hvem skal være Årets Farmakonom 2023?

Kender du en farmakonom, der er helt speciel, og som fortjener et rygklap? – Så er det NU, at du skal sende en indstilling til prisen som Årets Farmakonom 2023!

Lotte Hast Er Årets Farmakonom

Vi skal finde en farmakonom, der fortjener anerkendelse, og som ’sidegevinst’ får blomster, en flot gavecheck, hæder - og ikke mindst retten til at bære titlen som «Årets Farmakonom 2023».

Har du en helt fantastisk tillidsrepræsentant, som gør en forskel? En god kollega der gør en forskel for borgerne, faget eller for fællesskabet på arbejdspladsen? Eller en uddannelsesansvarlig, som man bare ikke kan leve uden? – Så Send en indstilling, så han eller hun kan komme i spil til prisen.

En helt særlig farmakonom
Hvis du kender en farmakonom, der er medlem af Farmakonomforeningen, og som har en eller flere af følgende karakteristika, så kan du indstille vedkommende til prisen:

  • Er nytænkende og bidrager til udvikling eller synliggørelse af faget
  • Har været frontløber i udvikling og gennemførelse af faglige projekter
  • Som kollega eller leder bidrager til et enestående sammenhold og arbejdsmiljø på arbejdspladsen
  • Brænder igennem på en helt særlig måde over for borgerne eller andre fagprofessionelle

Alle indstillinger bliver vurderet samtidig og ud fra en helhedsvurdering. Der er derfor ingen kriterier, der er tæller mere end andre, og det er heller ikke afgørende, hvor mange kriterier farmakonomen kan leve op til.

Formanden uddeler prisen og 5000 kr.
Prisen uddeles af Farmakonomforeningens formand, Ann-Mari Grønbæk, som vil overraske prismodtageren på arbejdspladsen.  Ved overrækkelsen får prismodtageren en buket blomster og 5.000 kroner sammen med et diplom. Besøget koordineres selvfølgelig med arbejdspladsen på forhånd.

Sådan udvælges prismodtageren
Hovedbestyrelsen beslutter ud fra indstillingerne, hvem der bliver Årets Farmakonom, og udnævnelsen sker alene ud fra indstillingernes indhold og ikke ud fra, hvorvidt der for eksempel er flere indstillinger på samme medlem.

Da hovedbestyrelsen er jury, kan hovedbestyrelsesmedlemmer ikke indstilles til prisen, og de kan heller ikke indstille medlemmer til prisen.

Sådan indstiller du en farmakonom
Kollegaer, samarbejdspartnere eller borgere, der er tæt på farmakonomen i hverdagen, kan indstille et medlem til prisen.

En indstilling må maks. fylde 2 A4-sider og kan underskrives af en eller flere indstillere.

Deadline for indstillinger er d. 30. november 2023 og indstillingen skal sendes til Dorthe Tauber-Lassen pr. mail: dtl@farmakonom.dk. Du får en bekræftelse på, at indstillingen er modtaget.

Hvis du har spørgsmål til prisen, kriterierne eller hvordan man laver en indstilling kan du ligeledes kontakte  Mette Lisbeth Johansen pr. mail: mlj@farmkonom.dk / tlf. 2393 4388.

TIPS: SÅDAN LAVER DU EN INDSTILLING

Indstillingen må fylde maks to A4-sider.

Fortæl hvorfor DU mener, at farmakonomen fortjener prisen – brug gerne lidt plads på det.

Brug gerne eksempler og historier/anekdoter i din beskrivelse. Hvordan er farmakonomen fx nytænkende eller en god kollega?

Lav evt. indstillingen flere sammen, hvis det er oplagt og giver mening.

Det er kun farmakonomer, der er medlem af foreningen, som kan komme i betragtning til prisen.

LISELOTTE BLEV ÅRETS FARMAKONOM 2022

Årets farmakonom 2022 er en gave til patienterne, til kollegerne – og til tværfagligheden

En rørt Liselotte Hast blev i januar overrasket med beskeden om, at hun er Årets Farmakonom 2022.

Liselotte er til daglig farmakonom på sygehusapotek Fyn, OUH, i Svendborg.

Liselottes kolleger havde skrevet en indstilling, som Farmakonomforeningens hovedbestyrelse faldt for med et brag. I sin tale til årets prismodtagere fremhævede Formand Ann-Mari Grønbæk flere elementer fra kollegernes beskrivelse af Liselotte. Fagligt stærk. Engageret. En god kollega.

- I dit arbejde er patienten altid i fokus – og du går gerne igennem ild og vand for at skaffe et helt særligt lægemiddel til en patient.

Læs hele artiklen om hende lige her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning