Sammen om et godt arbejdsmiljø

Vi har alle brug for et godt arbejdsmiljø, og i 2019 har der været sat ekstra spot på arbejdet. I midten af december holdt FH en stor konference for arbejdsmiljørepræsentanter. Med 1700 deltagere fra mange forskellige fag var det slående, at problemstillinger og erfaringer går på tværs af fag.

Torsdag d. 12. december var mere end 1700 arbejdsmiljørepræsentanter fra hele fagbevægelsen samlet til stormøde i Odense Congress Center, heriblandt selvfølgelig også nogle farmakonomer. Stormødet blev afholdt af Fagbevægelsens Hovedorganisation som en markering af, at 2019 - der har været udråbt til arbejdsmiljørepræsentanternes år - snart (nu) er overstået.

Ros fra ministeren
Selve dagen var spækket med personer, der havde noget på hjerte omkring arbejdsmiljø og arbejdsmiljørepræsentanter, og der var både stor ros og gode råd til alle de fremmødte, herunder fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, forsker Malene Friis Andersen fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø samt både formand og næstformand i FH, henholdsvis Morten Skov Christiansen og Lizette Risgaard. Samtidig var der løbende inspirerende fortællinger fra andre arbejdsmiljørepræsentanter, som var med til at synliggøre den store indsats for kollegaer og arbejdspladser, der bliver lagt for dagen af alle valgte arbejdsmiljørepræsentanter.

Workshops - og fælles erfaringer
Sidste halvdel af dagen var reserveret til workshops, hvor vi fik mulighed for at have fokus på de problemstillinger, der findes rundt omkring på arbejdspladserne. Det blev bemærket, at mange af problematikkerne var ens, selvom fagområderne var vidt forskellige. Man kan derfor sagtens kan dele erfaringer med arbejdsmiljøarbejdet, selvom personen til højre for én er håndværker, og personen til venstre arbejder på kontor. Det vigtigste ved dagen var nemlig det største fælles fokus - at godt samarbejde og gode relationer skaber et godt og sundt arbejdsmiljø.

Hvad er dit næste skridt?
Deltagerne fik mulighed for sammen at drøfte konkrete problemer og udfordringer på deres arbejdspladser, særligt med fokus på deres individuelle samarbejde med kollegaerne, ledelsen, TR og fagforeningen. Og alle fik et "næste skridt" med sig hjem på arbejdspladsen, som de straks kunne sætte i værk for at komme en løsning nærmere. For som det også blev sunget fra scenen: "De store fremskridt kommer af de små".

Arbejdsmiljørepræsentanterne var stjerner for en dag (men er blandt hverdagens helte)
Som afslutning på dagen lød en stor tak fra FH til alle fagbevægelsens arbejdsmiljørepræsentanter, som hver dag arbejder for et bedre arbejdsmiljø, uden nødvendigvis at få den store anerkendelse. Det blev dog givet uforbeholdent torsdag d. 12. december, samtidig med en lovning på, at kampen for et bedre arbejdsmiljø og for mere hjælp til arbejdsmiljørepræsentanternes arbejde, nok skal fortsætte langt ud over 2019.

Du finder materialet fra dagens workshops her.

Hvis du har lyst til at se mere fra dagen, så finder du her en række videoer.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning