Farmakonomer i fokus på ældrekonference

Farmakonomforeningen var på pletten, da kommunerne afholdt ældrekonference i Kolding. På foreningens stand fik både politikere og kommunale chefer inspiration og input til, hvordan farmakonomer kan styrke medicinsikkerheden i kommunerne.

Den 21. september afholdt Kommunernes Landsforening ældrekonference i Kolding. Fokus var hvordan man kan styrke og udvikle ældreområdet. Kommunale repræsentanter fra hele landet var mødt op for at få inspiration.


Få styr på medicinen
Farmakonomforeningen deltog på konferencen med en stand, hvor deltagerne blev mødt at en stor roll-up med budskabet: ”Få styr på medicinen – ansæt en farmakonom.” Det samme vigtige budskab havde Pernille Hvass, der er farmakonom i Tårnby Kommune, til alle dem der kom forbi:

- Mange er rigtig interesserede i, hvad farmakonomer kan, og hvordan vi kan styrke medicinsikkerheden. I flere snakke fik jeg talt om mine egne konkrete opgaver, og jeg viste dem bl.a. noget af det, som jeg har lavet i mit job, fx doseringshjul og handleanvisninger baseret på tilsynspunkter, fortæller Pernille.


Farmakonomernes gode ry løber i forvejen
Spændende budskaber kan imidlertid sagtens spredes fra mund til mund. I løbet af dagen mødte Farmakonomforeningen mange på standen, som allerede havde hørt om andre kommuners gode erfaringer med at ansætte farmakonomer. Flere var interesserede i opfølgende møder med repræsentanter fra Farmakonomforeningen.

- Jeg synes, at det har været en spændende dag – og jeg håber og tror på – at vi har sået et frø i mange af dem, som vi talte med, afslutter Pernille.

Ældrekonference 2021
Farmakonom Pernille Hvass på KL's Ældrekonference

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning