Flere fagligheder i lægepraksis

Bellacentret var fyldt med praktiserende læger i november, hvor Lægedage efter et års coronapause løb af stablen. Og der var trængsel på Farmakonomforeningens stand, hvor mange lagde vejen forbi for få en snak om farmakonomer i lægepraksis.

Hvad kan en farmakonom?
På Lægedage er målet for deltagerne at samle ny viden – både gennem kurser og foredrag, men også ved at deltage på messen og se på klinikudstyr og lægetasker - til at få input til det faglige arbejde. Mange læger var derfor nysgerrige efter at høre nærmere om, hvad en farmakonom kan hjælpe med og var interesserede i at høre om, hvordan man får fat i en farmakonom.

Udsagn som:

- I kan jo alt muligt, og:

- Hvordan kan man få fat i en farmakonom? gik igen  

Til lejligheden havde Farmakonomforeningen derfor også medbragt et generisk jobopslag, der tydeligt viser hvilke opgaver, som lægerne kunne få med hjem – og som de kan bruge, hvis de vil søge efter en farmakonom en dag. Mange læger kunne fortælle, at de allerede har mange forskellige fagligheder i deres klinik som praksispersonale, herunder farmakonomer, fysioterapeuter og jordemødre. Og den udvikling er positiv. For familielægen, der gør det hele selv, er fortid.

 

Se det generiske jobopslag her

 

Lægepraksis er i udvikling - og der er brug for farmakonomer
Den praktiserende læge får nemlig en større og større rolle i det nære sundhedsvæsen, og det skaber grobund for større lægeklinikker, hvor tværfagligt hjælpepersonale understøtter lægen i de mange nye opgaver, som lægerne påtager sig – og bliver pålagt. Her har farmakonomerne en vigtig plads ifølge Ann-Mari Grønbæk, Farmakonomforeningens formand:

- Praktiserende læger har brug for farmakonomer til de stigende medicinrelaterede opgaver, samtidig med at farmakonomer kan supplere resten af hjælpepersonalet med bl.a. håndtering af prøver, administrative opgaver og vaccinationer.

Maja Petterson, der er farmakonom i lægepraksis, var med på Lægedage for anden gang – og hun kommer gerne igen:

- Det er sådan en god oplevelse at være på Lægedage og kunne fortælle lægerne om, hvad vi kan, og hvor meget vi kan byde ind med i deres travle arbejdsdag.


Lægedage bliver afholdt hvert år i november i BellaCentret og løber over fem hverdage. Farmakonomforeningen har vedtaget en strategi med et specifikt mål om, at flere farmakonomer skal arbejde i lægepraksis. Derfor er Farmakonomforeningen på pletten på Lægedage med en stand, for at synliggøre farmakonomernes berettigelse i lægepraksis.

Lægedage 2021

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning