Lægesekretær med et opkald

Farmakonom Bente Kvist var filialleder på et apotek, men på en fridag i august vendes der op og ned på hendes jobsituation. Bente får nemlig et opkald fra den lokale læge, der vil høre, om hun vil være lægesekretær hos ham.

Bente Kvist

Bente Kvist er farmakonom og har i de seneste syv år været ansat som først daglig leder og dernæst filialleder på apotek. Et job hun har været rigtig glad for, men fra tid til anden har hun snakket med sin kæreste om jobmulighederne i lægepraksis. En mulighed hun har følt, at hun skulle prøve en dag.

Dagen, hvor det skulle prøves, blev dog lige pludselig rykket frem. For en dag ringer telefonen. Det er en af de praktiserende læger fra den lokale lægepraksis, som Bente gennem årene på apotek har samarbejdet med og har mødt som kunde. Lægen fortæller, at der er en ledig stilling som lægesekretær i deres praksis, og de vil høre, om Bente kunne være interesseret.


Job på et sølvfad
– Det var jo nærmest som at få serveret et job på et sølvfad. De har ikke haft farmakonomer ansat før, men har nu besluttet, at de gerne vil have en farmakonom ansat i en lægesekretærstilling, som kan bidrage med sin store viden om medicinhåndtering og sit kendskab til apotekets varesortiment, fortæller Bente Kvist.

– Og så har han tænkt på mig!

Lægen tilbyder Bente en jobsamtale, og det vil Bente gerne. Jobsamtalen går rigtig godt. Til samtalen er alle de praktiserende læger med og en af lægesekretærerne. Hun oplever en virkelig god dynamik mellem dem, og de er gode til at supplere hinanden.

– Jeg synes, at deres ping-pong til samtalen var fantastisk. Da jeg kom ud i bilen bagefter, blev jeg helt rørt. Det her var en kæmpe chance, som jeg ikke kunne sige nej til, fortsætter Bente.

– Jeg glæder mig til at være farmakonom på en anden måde og til at bruge min faglighed som lægesekretær.

 

Bente startede i sit nye job den 1. november (efter deadline på denne udgivelse af Farmakonomen). Her skal hun være en ud af tre lægesekretærer i en stor lægepraksis med fire læger, tre uddannelseslæger, sygeplejersker og sosu’er.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning