Et sundt valg

Forholdene i sundhedsvæsenet står fortsat øverst på listen hos hele 29 procent af befolkningen over presserende problemer, der skal løses. Jeg håber, politikerne hører efter.

Lederbillede AMG Med Jakke (1)

Så kom det. Valget.

Økonomi, krise, energi og inflation har fyldt meget både i overskrifterne og i samtalerne ved spisebordet og med familie og venner. Alligevel står forholdene i sundhedsvæsenet fortsat øverst på listen hos hele 29 procent af befolkningen over presserende problemer, der skal løses. Jeg håber, politikerne hører efter. Mit store ønske er, at de lytter og skaber reelle forandringer, så problemerne kan blive løst og alle dele af sundhedssystemet kan blive rustet til en fremtid med færre hænder, flere ældre, flere polyfarmacipatienter såvel som komplicerede behandlingsmuligheder og individuel medicin. Der skal sættes massivt ind for at sikre et godt og robust sundhedsvæsen.  

Måske har du helt styr på, hvem du vil stemme på, måske er du blandt de mange, der er åbne for mulighederne helt til det sidste. Og måske er du i tvivl om, hvad der vejer tungest, når DIT kryds skal sættes. Der er nemlig meget, der påvirker, hvor vi sætter vores kryds. Måske står klima, børn eller skat højere på din personlige liste over emner, der er udslagsgivende for dit kryds. Måske er det din mavefornemmelse i forhold til, hvem du helst ser i spidsen for det hele. Det er, som det skal være – vi er jo alle sammensatte mennesker, og det er derfor at, det er vigtigt, at vi bruger vores indflydelse og stemmer, så vi kan få et Folketing, der afspejler lidt af det hele. Jeg synes, det er en borgerpligt, når man som vi er så heldige at leve i et frit land.  

Jeg tror helt ind i hjertet på, at vi som farmakonomer er en del af løsningen i sundhedssystemet. Vi skal hver især huske på, at vores stemme betyder noget, både i stemmebåsen, og når vi byder ind med faglige løsninger.

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Men det er kun naturligt, at vi som farmakonomer lige spidser ører en ekstra gang, når politikerne taler sundhed og måske især medicin. Som sundhedspersoner har vi naturligt nok indsigt i mange af problemerne på sundhedsområdet. I skranken ser vi hver eneste dag, at folk ikke har råd til deres medicin, eller at den bliver brugt forkert. Vi ser, hvad det betyder, at der ikke er styr på medicinen ved sektorovergange. Vi ser de massive problemer med medicinfejl, der årligt kommer rapporter om - fejl som koster både liv og livskvalitet. Jeg tror helt ind i hjertet på, at vi som farmakonomer er en del af løsningen i sundhedssystemet. Vi skal hver især huske på, at vores stemme betyder noget, både i stemmebåsen, og når vi byder ind med faglige løsninger. Rundt om er vi vigtige brikker i at få sektovergangene til at fungere, og det nytter, når vi som fagpersoner bringer vores indsigt i spil. Bliv ved med det, for problemerne SKAL løses. Derfor står jeg selvfølgelig også til rådighed for de politikere, der gerne vil høre farmakonomernes budskaber.

Husk at bruge din stemme!


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning