Julehilsen fra formanden

Det er tid til både at se tilbage på året der gik og frem mod året der kommer. Læs formand Ann-Mari Grønbæks julehilsen her.

Julekort 2022

Kære medlem

Her hvor året nærmer sig sin afslutning, vil jeg sende dig mine varmeste julehilsener og ønsker om et rigtig godt nytår.

2022 er på godt og ondt et år, vi alle vil huske. De første måneder var præget af corona. Siden har Ruslands invasion af Ukraine sendt inflationen i vejret. Det mærker vi både privat, når vi køber ind, og når vi møder borgere, der ikke har råd til deres medicin.

Politisk skete der noget helt nyt i 2022. Det er nemlig året, hvor det for alvor gik op for politikerne, at sundhedssystemet er presset i bund. Det mærkes blandt andet på arbejdsmiljøet. Det må og skal løses, hvis der skal være nogen til at passe på vores syge og ældre. Der er råbt ulven kommer længe, men endelig bliver der lyttet. Der er nedsat en robusthedskommission, og regeringsgrundlaget har fokus på, at det skal være bedre at arbejde i sundhedssektoren, og hvordan den bliver mere robust. Der er også et udvalg under sundhedsministeriet, der er ved at se på apotekernes ydelser i fremtiden, så de kan få en bedre og større rolle. Foreningen spiller ind med vores mærkesager alle steder, hvor vi overhovedet kan komme til det. Det er nemlig vigtigt, at politikere og embedsmænd husker farmakonomerne og vores store viden om medicin. Det er et langt, sejt træk, men det er virkelig godt, at problemerne endelig tages alvorligt.

Der er nyt folketing og ny regering, og det betyder, at foreningen skal lære mange nye ansigter at kende. Heldigvis ved langt flere nu, hvad en farmakonom er end for få år siden. Der er kommet en helt anden respekt for vores fag. Det er jeg oprigtig glad for. Det gør det meget lettere at fortælle om, hvad vi ønsker, når man ikke først lige skal forklare, hvad det der farmakonom er for noget.

2022 blev også året, hvor vi for alvor fik sat fokus på arbejdsmiljøet på privat apotek. Det var nødvendigt, for mange steder giver de mange nye enheder og fokus på mersalg problemer. Heldigvis ser det ud til, at der lyttes, men der er lang vej til vi er i mål. Arbejdet fortsætter i 2023, men det er vigtigt, at understrege at arbejdsmiljøet først og fremmest er den enkelte arbejdsgivers ansvar. Det er dem, der for alvor skal løfte opgaven.

Vores løn- og arbejdsvilkår og vores fællesskab som farmakonomer er dét, det handler om. Jeg ser frem til et år, hvor løn står højt på dagsordenen. Både som ligeløn – det vil hjælpe os som faggruppe – og i form af overenskomstforhandlinger. For mig personligt har det været rigtig dejligt, at vi farmakonomer i 2022 igen kan mødes med hinanden til faglige arrangementer. Det er rigtig godt både for faget og for vores sociale sammenhængskraft. Jeg glæder mig meget til, at det fortsætter i 2023, og håber, at vi ses både i den fysiske verden og virtuelt.

Du ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Mange hilsener

Ann-Mari

Lederbillede AMG Med Jakke (1)

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning