APRILSNAR: Nyt navn til farmakonomer: Pharmalist

Tiden er løbet fra titlen ‘Farmakonom’. Farmakonomforeningens formandsskab vil derfor kæmpe for, at danske farmakonomer fremover skal tituleres med en ny, mere internationalt og kønsneutral titel: Pharmalist.

Logo Uden Navn Tilpasset Til Web

Rundt om i landet går mere end 5000 farmakonomer på arbejde hver dag. De skal nu til at kalde sig noget andet, hvis det står til Farmakonomforeningens formandsskab;

- I de seneste år er mange flere i Danmark blevet bekendt med, hvad en farmakonom er og kan. Vi har fået ‘kendisfaktor’ og med den, er der opstået et fokus på vores titel, og om den er den mest oplagte, fortæller Ann-Mari Grønbæk, der er formand i Farmakonomforeningen og nyudnævnt formand for foreningens nye ‘navneudvalg’.

Internationalt islæt
Foreningen nedsatte i starten af året et navneudvalg som skulle se på, om der kunne findes en ny mere moderne titel til farmakonomer, som passer til tidsånden, hvor ‘influencere’ og bloggere fylder i mediebilledet, og hvor mange danske virksomheder erstatter titler som ‘konsulent’ og ‘eksperter’ med mere internationalt betonende ord som ‘specialist’ og ‘experts’.

I dag, d.1. april.  præsenterer Ann-Mari, som formand for navneudvalget, produktet af udvalgets hårde arbejde; forslaget til nyt navn: Pharmalist - som helst skal udtales med amerikansk accent.

- Pharmalist er en sammentrækning af ‘Pharmaceuticals’ og ‘Specialist’. Navneudvalget står sammen bag forslaget, selvom der var flere andre forslag på bordet - fx medinfluencer, som er en sammentrækning af medicin og influencer, fordi  farmakonomer influere på borgernes medicin hverdag. Det forslag blev dog skrinlagt, da det ikke var internationalt nok.

Ny titel skal være kønsneutralt
Det nye navn er også kønsneutralt;
- Farmakonom indeholder ‘far’ og ‘kon’ som jo også kan været en hurtig udtalelse for ‘kone’. Vi har med den nye titel forsøgt at kigge i en mere kønsneutral retning, fortæller næstformand Tina Van der Klein, der også sidder i navneudvalget.

Kræver nye print
Foreningens navneudvalg vil nu tage kontakt til relevante aktører som Sundhedsministeriet, Pharmakon, Professionshøjskolerne, Pharmadanmark og Apotekerforeningen med henblik på det videre arbejde om navneskift.

Senere i dag skal udvalget mødes og drøfte håndteringen i forhold til emblemer, print mm med gammelt navn:

- Vi har rigtig mange materialer hvor der står farmakonom på, og vi kan jo ikke blot overskrive det med en Dymo. Vi skal derfor mødes og se på, hvorvidt der er andre løsninger - fx om man kan klippe navnet væk på vores brevpapir, eller om det kræver nye materialer over hele linjen, fortæller Ann-Mari Grønbæk. Men alle kan være helt trygge ved, at vi passer godt på medlemmernes penge.

Farmakonomforeningen vil - hvis myndigheder og relevante aktører er enige i, at farmakonomer skal bære titlen Pharmalists - skifte navn til the Danish Association af Pharmalist - DAP.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning