Årets farmakonom er en gave til patienterne, til kollegerne – og til tværfagligheden

En rørt Liselotte Hast blev først på arbejdsdagen overrasket med beskeden om, at hun er Årets Farmakonom 2022.

Lotte Hast Er Årets Farmakonom

Et almindeligt møde på en både våd og stålgrå januardag udviklede sig til en festlig og overrumplende fejring af faglighed på Sygehusapotek Fyn, OUH, i Svendborg. Mødet var godt i gang, da døren gik op, og det myldrede ind med mennesker. Anført af Liselottes egen leder, Susanne Nørregaard, kom direktør på OUH, Torben Hedegaard Jensen, sygehusapoteker Lisbeth Muurholm ind til mødet i selskab med Farmakonomforeningens formandskab, Ann-Mari Grønbæk og Tina van der Klein. De kom med en stor buket blomster, en endnu større lyseblå check på 5.000 kr. - og beskeden om, at Liselotte er Årets Farmakonom.

Indstillet af kolleger
Prisen som Årets Farmakonom bliver uddelt én gang om året på baggrund af indstillinger fra kolleger eller samarbejdspartnere. Og Liselottes kolleger havde skrevet en indstilling, som Farmakonomforeningens hovedbestyrelse faldt for med et brag. I sin tale til årets prismodtagere fremhævede Ann-Mari Grønbæk flere elementer fra kollegernes beskrivelse af Liselotte. Fagligt stærk. Engageret. En god kollega.

- I dit arbejde er patienten altid i fokus – og du går gerne igennem ild og vand for at skaffe et helt særligt lægemiddel til en patient.

Hun fortsatte:

- Du er et levende bevis på, at hospitalerne har brug for farmakonomer helt tæt på patienterne til at forebygge fejl, lette arbejdsgangene omkring medicinhåndteringen og til at styrke medicinfagligheden i det tværfaglige samarbejde.
I talen understregede hun videre hvordan Liselotte i det daglige kommer med input og forslag.

- Du tilbyder din hjælp, sparring, kreativitet og viden til kollegaerne – både på apoteket og på afdelingerne.

Liselotte var tydeligt rørt over situationen og de følgende talere fremhævede også hvor overvældende det måtte være pludselig at være genstand for den form for opmærksomhed. Den første til at få ordet efter at Ann-Mari Grønbæk havde holdt tale var direktør Torben Hedegaard Jensen.

- Jeg bliver som direktør selvfølgelig både superglad og superstolt, når en medarbejder fra Svendborg Sygehus udpeges som førende inden for sit felt.

Han fortsatte:
- Du fremstår som en ægte holdspiller, der bidrager til at spille andre gode med et stærkt engagement i vores kerneopgave. Og det er jo hele essensen i vores medarbejderskab og i vores arbejde med at gøre det endnu bedre for vores patienter.

Også sygehusapoteker Lisbeth Muurholm havde rosende ord med til Årets Farmakonom.

- Jeg er en meget stolt sygehusapoteker i dag. Jeg synes, det er virkelig godt gået. Jeg er også stolt, fordi du har nogle kollegaer på SAF, som har indstillet dig til prisen. Fantastiske kolleger synes jeg, som sammen har besluttet og taget sig tid til at formulere en flot indstilling om dig og dit virke. Så tak til jer for initiativet!

Endelig holdt Birgitte Greve Eriksen en tale. Hun er en af de kolleger, der indstillede Liselotte til prisen, og som hun med varme i stemme sagde:

- Jeg vil gerne sig et par ord, når jeg nu har været med til at bringe dig i denne situation. 

- Du er meget beskeden Liselotte, og du kan ikke lide at være midtpunkt, men jeg håber du nyder lidt alligevel. Du er knivskarp faglig. Vi kan altid spørge dig om al ting - du har altid et svar. Og du går meget gerne i dialog med læger og fagpersoner. OUH sætter patienten først, og det gør du. Du ser patienten i den anden ende, du ser hjemmeplejen, og du er altid meget hjælpsom og engageret i dit arbejde.

Selv var Liselotte Hast overvældet over hæderen og de mange flotte ord:

- I har fuldstændig taget fusen på mig. Tak for blomsterne og gaverne og først og fremmest tak for at I tænker sådan om mig. 

 

Du kan læse mere om både Liselotte, hendes arbejde og kollegernes begrundelser for at indstille hende i næste nummer af Farmakonomen, der udkommer onsdag den 1. februar.

Du er et levende bevis på, at hospitalerne har brug for farmakonomer helt tæt på patienterne til at forebygge fejl, lette arbejdsgangene omkring medicinhåndteringen og til at styrke medicinfagligheden i det tværfaglige samarbejde.

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning