Hvad gør du, hvis sneen forhindrer dig i at komme på arbejde?

Store dele af landet er dækket af sne, og nogle steder har politiet endda frarådet al unødvendig udkørsel. Men hvad gør man så, når man skal på arbejde?

COLOURBOX16407572

Først og fremmest så er vejret ingen undskyldning for bare at blive hjemme. Som ansat har du nemlig selv ansvaret for at møde på arbejde.

Snevejret har dog forhindret mange i at møde frem i går, i dag og muligvis i morgen. Men selvom fraværet er forståeligt, så er det dig som ansat, der har ansvaret for at møde frem. Derfor er det vigtigt, at du taler med din chef om mulige løsninger, fx hjemmearbejde. Hvis du er forsinket på grund af vejret, så giv hurtigst muligt besked om det. Hvis det viser sig aldeles umuligt at komme frem, så giv besked om at du ikke kan komme frem og tag så en dialog med din chef om en løsning, hvor du kan anvende ferie- eller afspadseringstimer efter aftale. Hvis du ikke møder op på grund af vejret, så får du nemlig som udgangspunkt ikke løn for den tid, du skulle have arbejdet.

Endelig er det vigtigt at understrege, at det som udgangspunkt ikke kan føre til bortvisning eller opsigelse, hvis du som ansat ikke kan komme på arbejde, forudsat at du har forsøgt at komme på arbejde.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning