Arbejdsglæde er: Når fundamentet er i orden

Højt til loftet i forhold til at give plads, når man har behov rent personligt: – Jeg kører gladelig de sammenlagt 121 km hver dag til og fra jobbet. Jeg kører for arbejdsglæden.

Christine Lentz 2

Christina Lentz er uddannet som farmakonom i 2011 fra Sæby Apotek og har været ansat på Vojens Apotek siden januar i år.

– For mig er det kendskabet til og familiariteten med mine kunder, jeg ikke ville være foruden, fortæller hun.

– Jeg interesserer mig for andre mennesker og tror, det er derfor, jeg er så glad for mit job og har valgt privat apotek. Jeg har behov for at kunne følge op på, at jeg rent faktisk har hjulpet nogen.

– Selvom jeg møder mange af de samme kunder, er der masser af udfordringer. Der er aldrig to dage, der er ens. Kunden kan være den samme, men problemstillingen er ny. Der er ikke noget med at hvile på laurbærrene, jeg er altid på dupperne – og skal hele tiden følge med i, hvad der sker på medicinområdet, fortsætter hun.

Derfor er Christina Lentz også glad for de ugentlige opdateringer om nyeste tiltag inden for sundhedsvæsnet og medicin. Og glad for, at apotekeren forventer, at personalet løbende tager på kurser og opdaterer deres kompetencer.

– På vores apotek bliver der lagt vægt på at afsætte tid til opfølgning. Der tages selvfølgelig hensyn til mine ønsker om udvikling, men de skal sættes i forhold til, hvad der er brug for i hverdagen, og hvordan vi styrker apoteket som helhed. Og den faglighed giver mig også en høj grad af arbejdsglæde, understreger hun.


Opbakning

I sit tidligere job var Christina Lentz arbejdsmiljørepræsentant, så det betyder ekstremt meget, at hun har opbakning fra chefen.
– Det skaber simpelthen positiv energi på vores arbejdsplads, som hun udtrykker det.

– Jeg kører sammenlagt 121 km til og fra arbejde hver eneste dag. Og det gør jeg med glæde. Jeg kører for min arbejdsglæde, siger hun.
Uanset arbejdsgivere har Christina Lentz altid følt, at der har været plads og overskud fra apotekerens side til, at hun kunne være enlig mor til to samt tage sin uddannelse.

– Jeg har fundet tryghed og arbejdsglæde på apoteket, fordi jeg har haft og har gode kolleger. Her på Vojens Apotek er rummeligheden stor. Jeg har en god apoteker og gode lokale kunder. Ting er så meget nemmere, når fundamentet er i orden – så er ens arbejdsglæde tilstede, slutter hun.

 

Læs også interviewet med farmakonom Stine Matthiesen


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning