Det er vildt at vi har rykket os så langt mentalt på så kort tid

Farmakonom Camilla Lindeblad er Clinical Trial Administrator hos Novo Nordisk A/S. Hun arbejder på kliniske forsøg som administrator og holder styr på den dokumentation, der skal være i forhold til kontrakter med samarbejdspartnere, håndterer budgetter, betaler regninger samt alt administrativt omkring et forsøg.

Camilla Lindeblad Hjemmearbejde

Allerede et par dage forud for Lock Down blev Camilla Lindeblad og hendes kolleger bedt om at have computer med hjem hver dag fra arbejde for at være beredt, hvis der skulle arbejdes hjemmefra. Dagen efter Lock Down lå en mail, som bekræftede, at også hun skulle arbejde hjemme. Og allerede inden Lock Down besluttede Novo, at møder med over 40 mennesker enten blev aflyst eller afholdt virtuelt.

– Udfordringen er, at vi er mange tusinde, der hver dag har brug for at logge ind på Novos net, så i perioder er der overbelastning, og så må man arbejde enten tidligt eller sent. Det kræver lidt mere struktur og planlægning, end jeg plejer. Men det er jo heldigvis en farmakonomkompetence, siger Camilla Lindeblad med et smil.

Hun har et virtuelt møde hver morgen fra kl. 9-9.30 med sin afdeling, hvor de tjekker, om nogen har brug for noget, og hvordan alting står til.

– Det fungerer rigtigt fint. Lige nu er der ingen ændringer i de kliniske forsøg, jeg arbejder på. Men vi forventer, at der kommer nye retningslinjer internationalt. For vi skal jo passe på de patienter, der verden over deltager i kliniske forsøg. De skal jo ikke blive smittede, slutter Camilla Lindeblad.

– Men jeg synes, hele situationen er meget mærkelig. Mentalt er det meget vildt, at man for ganske kort tid siden kunne gå fra at tænke, at det går nok – til nu, at hvis jeg ser en tv-serie, så tænker jeg meget over, at folk krammer hinanden. Det er vildt, at man kan rykke folk mentalt så meget på så kort tid, siger hun.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning