Farmakonomforeningen går med i kampen mod social ulighed i sundhed

Sammen står vi stærkere. Derfor er Farmakonomforeningen nu partner i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed sammen med 40 andre organisationer. Vores størrelser og ressourcer er forskellige, men målet er det samme – at hjælpe de borgere, som er dårligst stillet, når det gælder sundhed og medicin.

Alternativ Vignet Copy 1

Uligheden i danskernes sundhed bliver større i disse år. Hvor længe du lever, og om du har råd til den nødvendige medicin, afhænger i høj grad af din indkomst, og hvor i landet du bor. Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed går til kamp mod denne ulighed, og Farmakonomforeningen er ny partner i alliancen. Det fortæller Christina Durinck, formand for Farmakonomforeningen.

”I Farmakonomforeningen ønsker vi at tage ansvar og arbejde mod en bedre og mere ligelig fordelt sundhed og adgang til medicin. Det ligger os meget på sinde, at alle får råd til medicin, så de ikke må gå hjem fra apoteket igen med beskeden om, at den ofte livsnødvendige medicin desværre er dyrere end det beløb, der står på bankkontoen,” siger Christina Durinck.

Fælles front mod ulighed i sundhed
Derudover skal det ikke være afgørende for ens lindring eller behandling af sygdomme, hvor i landet man bor. Vi ved, at der i mange af landdistrikterne og yderområderne er flere kronikere, ældre og borgere med lav indkomst. De er ofte dårligere stillet, og den ulighed ønsker Farmakonomforeningen at arbejde for at mindske.

Som partner står vi sammen med en lang række stærke organisationer og sammenslutninger som blandt andre Dansk Sygeplejeråd, KL, Danske Patienter, FOA, Apotekerforeningen og 3F. De knap 40 nuværende partnere i alliancen skal gennem videndeling, projekter og andre indsatser i fælles front gå til kamp mod den sociale ulighed i sundhed.

Kontakt os gerne med eksempler
Derfor vil vi også opfodre medlemmer af Farmakonomforeningen til at kontakte os, hvis I har eksempler fra jeres arbejdshverdag på borgere, der er ramt af social ulighed i sundhed eller medicin, som vi i anonymiseret form kan bruge til det videre arbejde.

Farmakonomforeningens Afdeling for politik og kommunikation kan kontaktes på mail til kommunikationskonsulent Henrik Madsen: hem@farmakonom.dk

Læs mere om Alliancen for Social Ulighed i Sundhed, dens formål og partnere 

Baggrund:
- Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed har en fælles vision om sammen at bidrage til at nedbringe de sundhedsmæssige konsekvenser af ulighed for borgere og patienter uanset social baggrund og position.
- Den er nedsat for en treårig periode med start 1. januar 2020.
- Alliancen mod Social ulighed i Sundhed forpligter sig til ét eller flere af nedenstående mål:
• Alliancepartnerne udvælger fokusområder og sætter mål for, hvordan organisationen kan mindske social ulighed i sundhed.
• Alliancepartnerne kan afprøve løsninger, der har til formål at udligne sociale forskelle i borgeres og patienters udbytte af forebyggelses-, opsporings-, behandlings- og rehabiliteringsindsatser på et evidensbaseret og datadrevet grundlag.
• Alliancepartnerne kan iværksætte konkrete initiativer, der bidrager til omsætning af viden til praksis.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning