OK21 er skudt i gang på det offentlige område

Tirsdag den 15. december udvekslede Farmakonomforeningen sammen med de øvrige organisationer på det offentlige område krav med de offentlige arbejdsgivere. Farmakonomforeningen har således sendt krav til Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og til Finansministeriet, med henblik på at sikre de offentlige farmakonomer bedre løn og ansættelsesvilkår.

OK21 Offentlig Crop

Selv om økonomien i Danmark er under pres, så har vi stadig et krav om forbedring af lønnen som første prioritet. Men vi har ligeledes fokus på, hvordan vi kan sikre et bedre arbejdsmiljø, og hvordan vi kan medvirke til at fremtidssikre farmakonomerne med krav om øget kompetenceudvikling.

De offentligt ansatte farmakonomer pegede ved kravsudtagelsen på følgende punkter, som vi har fokuseret på i vores krav. Det drejer sig om:

Forbedring af lønnen

Selvom vi står i en Coronakrise, så er der brug for en forbedring af farmakonomernes løn. Farmakonomerne skal kunne mærke, at de har givet en ekstra hånd, og at de har grebet de opgaver, der er opstået.


Indføring af fritvalgsordning

Farmakonomforeningen ønsker, at vi ved denne overenskomst starter opbygningen af en fritvalgsordning, så der kan samles midler i en pulje, hvor du selv kan vælge, om det skal bruges på løn, frihed eller pension.


Et bæredygtigt arbejdsmiljø

Farmakonomforeningen har gennem de seneste år set, hvordan arbejdspresset er vokset, og derfor har vi et særligt fokus på, hvordan vi sikrer et godt arbejdsmiljø – også når det er travlt.

 

Hvornår skal der forhandles?

Nu hvor kravene er udvekslet begynder en forhandlingsproces med både Staten, Regionerne og kommunerne. Denne starter allerede op til jul og vil fortsætte med stor intensitet frem til udgangen af februar måned, hvor alle aftaler gerne skulle være i hus.

 

Farmakonomforeningen forhandler sammen med CO10 på det statslige område og med Sundhedskartellet og Forhandlingsfællesskabet på det Kommunale og Regionale område.

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning