Skynd dig hvis du skal have udbetalt indefrosne feriepenge

Der er ansøgningsfrist første december, hvis du vil have udbetalt tre uger af dine indefrosne feriepenge.

Danske Pengesedler

Bestil dine indefrosne feriepenge her

 

Er du i tvivl om det er det rigtige for dig - så læs med her

Skal – skal ikke? Regeringen har gjort det muligt for lønmodtagere at anmode om udbetaling af nogle af de indefrosne feriepenge. Men hvad er bedst – at lade pengene stå eller at få dem udbetalt med det samme?

Fra Farmakonomforeningens side anbefaler vi ikke den ene mulighed frem for den anden, men der er nogle forhold, som det er værd at holde sig for øje, før man træffer valget.

Overordnet set bør man vurdere, om man har behov for pengene nu og her – eller først senere i livet. Derudover skal man også kigge på ens nuværende indtægt og vurdere, om en udbetaling af de indefrosne feriepenge vil betyde en ændret trækprocent på lønindtægten for det indeværende år.

Hvis man som medlem overvejer at hæve pengene og foretage en frivillig pensionsindbetaling, anbefaler vi, at man først kontakter PKA (pensionskassen) og får rådgivning.


Få mere viden


På borger.dk kan du læse mere om de regler og forhold, som gælder for udbetaling af de indefrosne feriepenge. Vær dog opmærksom på, at arbejdsgiverne først har en indberetningsfrist 31. december 2020, hvorfor nogle arbejdsgivere vælger at indberette på én gang ved overgangsperiodens udløb fremfor løbende indberetninger. 

Læs mere om de indefrosne feriemidler på borger.dk

Fagbladet FOA har samlet fem økonomiske eksperters råd til, hvad man bør overveje i forbindelse med de indefrosne feriepenge. De kan læses her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning