Forlig for de regionalt ansatte – nu venter interne forhandlinger

Lørdag den 20. februar indgik Farmakonomforeningen og de øvrige organisationer i Forhandlingsfællesskabet forlig i overenskomstforhandlingerne på det regionale område. Dermed ligger der nu en aftale om de generelle rammer for lønudviklingen de næste tre år på det regionale område.

OK21 Logo Smal

Aftalen indebærer en lønstigning på 5,02 procent over tre år. Da aftalen omfatter alle de ansatte på det regionale område, skal man nu i gang med forhandlinger for de specifikke medarbejdergrupper.

Reallønsfremgang trods corona-økonomi

Farmakonomforeningens formand Ann-Mari Grønbæk er tilfreds med resultatet, der ligger i tråd med de tidligere forlig på det statslige og kommunale område. Hun fortæller også, at forhandlingerne ikke har været nemme. Coronaens betydning for den økonomiske udvikling har betydet kamp om den overordnede ramme.

- Trods Corona lykkedes det at få en reallønsfremgang, hvor vi følger med udviklingen på det private arbejdsmarked. Det må betegnes som et tilfredsstillende resultat, siger hun.

Hun fortsætter:

- Efter resultatet blev landet lørdag ved middagstid har jeg holdt møde med mine kolleger i Sundhedskartellet. Vi talte både om forliget, og om det arbejde vi går i gang med i morgen i forhold til at forhandle de sidste midler på plads.

Et andet positivt resultat af forhandlingerne er nemlig, at der er afsat en rimelig portion midler til organisationsforhandlinger på i alt 0,45 procent i oven i lønstigningen på de 5,02 procent. Det er ved de forhandlinger, det bliver muligt konkret at hæve bestemte grupper af farmakonomer. Disse forhandlinger går Farmakonomforeningen og Sundhedskartellet videre med i løbet af søndagen. Organisationsforhandlingerne forventes afsluttet mandag morgen, og Farmakonomforeningen vil informere om resultaterne, når de videre forhandlinger er færdige.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning