Har du spørgsmål til dit arbejde som elev – eller til din uddannelse? Så læs her hvem der kan hjælpe med hvad

Der er nok at holde styr på som farmakonomelev, med både skole og arbejde. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at få de rigtige svar på dine spørgsmål. Men nogle af spørgsmålene er det Farmakonomskolen, der har svarene på. Her kan du blive klogere på, hvem der kan hjælpe dig med hvad.

Farmakonomstuderende

Når man er i gang med en uddannelse, kan der opstå situationer, hvor man ikke helt ved, hvad man skal gøre, og hvad ens rettigheder er. Med COVID-19 er der kommet nogle nye problemstillinger.

Under pandemien har vi i Farmakonomforeningen oplevet, at de spørgsmål, vi får, har ændret karakter. Før fik vi primært spørgsmål om ferie, sygdom, arbejdstid og apoteksskifte. Men nu får vi også en del henvendelser fra elever, som ikke føler, at de får den fornødne hjælp og vejledning på apoteket. Det vigtige er, at du ved, at der er hjælp at hente. Her kan du derfor læse om, hvad du kan få svar på fra Farmakonomforeningen, og på hvornår det er Farmakonomskolen, der kan hjælpe dig.


Farmakonomforeningen tager sig af løn og arbejdsvilkår

Farmakonomforeningen hjælper dig med alt, der handler om dit arbejdsforhold. Det drejer sig for eksempel om spørgsmål inden for overenskomsten, som fx spørgsmål om løn, arbejdstid, ferie, barsel, sygdom, opsigelse/ophævelse af elevkontrakten.

Spørgsmålene kan være mangeartede fx: kan jeg arbejde over som elev? Hvor meget ferie må jeg holde? Kan det passe, at jeg kan kaldes ind i skranken i min kaffepause? Hvad sker der, hvis jeg kommer for sent? Kan min arbejdsgiver ændre i mit skema? Jeg er gravid, kan min arbejdsgiver fyre mig eller har jeg ret til at holde barselsorlov? Hvordan skal jeg forholde mig, hvis jeg bliver kaldt ind til sygefraværssamtale? Og er det rigtigt, at jeg skal trækkes i løn, hvis jeg skal akut til lægen?

Så hvis du har spørgsmål af den karakter, så kontakt endelig Farmakonomforeningens sekretariatet. Det kan du gøre telefonisk på 33 12 06 00 fra kl 10-15 på hverdage. Du kan også sende en mail på ff@farmakonom.dk – så skal du nok få et svar.


Farmakonomskolen står for din uddannelse

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, skal du kontakte Farmakomomskolen. Det kan fx være spørgsmål til vejledning, studiedage, kurser, eksamen. Fx hvor mange studiedage har jeg ret til? Hvad skal jeg gøre, hvis apoteket ikke kan eller har tid til at hjælpe mig med mine faglige spørgsmål? Må jeg godt blive kaldt ud i skranken på min studiedag?

Hvis du har spørgsmål til din uddannelse skal du kontakte Farmakonomskolens sekretariat -  Kamilla Fugl (kp@pharmakon.dk, 4820 6288) eller Helle Hartung (hhp@pharmakon.dk, 4820 6296).

 

Gråzonerne

Fordi din uddannelse er sat sammen af flere ting er der selvfølgelig nogle emner, der ligger midt imellem skolen og foreningen. Hvis du fx er blevet langtidssygemeldt, så skal du kontakte skolen i forhold til din uddannelse og tale med dem om, hvordan en plan for at gennemføre uddannelsen kan se ud. Men der kan også være spørgsmål, som du skal tale med os om, som fx hvornår der er krav om at forlænge uddannelsesaftalen, og om hvorvidt apoteket fx kan hæve kontrakten, fordi  du er syg.

Det kan også være, at du føler dig dårligt behandlet af kolleger eller din chef, og ønsker at finde en anden elevplads. Normalt kan du kontakte os og få oplyst dine rettigheder. Men hvis der er forhold på arbejdspladsen, som Farmakonomskolen kan hjælpe med, så skal de også kontaktes.

I den slags sager er det ikke unormalt, at vi er i tæt kontakt med Farmakonomskolen. Hvis vi vurderer, at Farmakonomskolen skal kontaktes, så vil vi også altid oplyse dig om det, og evt. hjælpe dig med at tage kontakt.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning