Medlem får 300.000 kr. tilbage for manglende pensionsindbetaling

Farmakonomforeningens rådgivningsteam fandt ved gennemgang af et medlems lønseddel ud af, at medlemmet ikke havde fået indbetalt pension i næsten syv år. Farmakonomforeningen opfordrer medlemmerne til at gennemgå deres lønsedler og kontrollere, at alle oplysninger er korrekte.

En farmakonom henvendte sig i efteråret 2020 til Farmakonomforeningen, da hun gerne ville have lavet et tjek af sin lønseddel i forbindelse med foreningens indsamling af lønstatistik fra medlemmerne. I den forbindelse opdagede en af foreningens konsulenter, at der ikke stod noget beløb ud for pensionsindbetalingen på medlemmets lønseddel.

En henvendelse til Apotekerforeningen bekræftede Farmakonomforeningens bange anelser – vedkommende havde ikke fået indbetalt pension i forbindelse med sin lønudbetaling i knap syv år. Fejlen var sket i forbindelse med, at medlemmet – efter en kort ledighedsperiode – var blevet ansat på et nyt apotek for cirka syv år siden. Farmakonomforeningen indledte med det samme en dialog med Apotekerforeningen for hurtigst muligt at få rettet op på fejlen og få igangsat pensionsindbetaling til medlemmet.

Ekstraordinær sag
Forhandlingerne endte med, at medlemmet skal have ca. 300.000 kroner tilbagebetalt fra sin arbejdsgiver for at dække den manglende pensionsindbetaling. Juridisk konsulent fra Farmakonomforeningen Ida Bjørner fortæller, at foreningens rådgivere med jævne mellemrum oplever, at de ved et tilfælde opdager fejl på medlemmernes lønsedler eller lignende, når medlemmerne henvender sig i en anden sammenhæng.

- Denne sag er selvfølgelig ret ekstraordinær. Men vi ser med jævne mellemrum, at der er fejl på lønsedlerne, som man som lønmodtager ikke nødvendigvis ser med det blotte øje. Det kan være en fejl i de såkaldte anciennitetstimer, der ikke er opgjort korrekt. Det kan også være, at der ikke er indbetalt pension under den ulønnede del af forældreorloven, forklarer Ida Bjørner.

Tjek din lønseddel
Farmakonomforeningens Rådgivning & Forhandling har derfor følgende råd til medlemmerne, når det kommer til lønsedler:
- Tjek din lønseddel; kontrollér, at alle oplysninger stemmer i forhold til din kontrakt og dine ansættelsesforhold. Det gælder blandt andet pensionsindbetaling, optjent ferie, den almindelige løn, skatteprocent etc.
- Læs Farmakonomforeningens vejledning til tjek af din lønseddel igennem. Hvis noget ser underligt ud på din lønseddel, så kontakt Farmakonomforeningens rådgivere.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning