Over 400 farmakonomer blev klogere på sukker

Pulssnack, sukkertrang og kål og mandler var på dagsordenen, da over 400 farmakonomer på coronamanér var til virtuelt foredrag og fik gode pointer med hjem.

Sams3

En helt almindelig mandag aften satte en veloplagt sukkerekspert Anette Sams fra land med et overbevisende medlemsarrangement om noget, der optager rigtig mange af os – nemlig sukker og sundhed.

Inden sukkerforedraget bød foreningens næstformand, Tina Van der Klein, velkommen og gav ordet videre til foreningens direktør, som var quizmester til en festlig kahoot-quiz, som denne gang handlede om sukker og vaccination.

Herefter bød Anette Sams på 1,5 times spændende foredrag, hvor tilhørerne fik masser af input om, hvordan man lever sundt med et stabilt blodsukker.

Sukkersnack – eller pulssnack?

En af Anettes Sams’ pointer handler om at dulme sukkertrang, der opstår uden, at du har trænet eller været fysisk aktiv, med en hurtig ”pulssnack” – kortvarigt at få pulsen i vejret i 30-60 sekunder. Det kan være 5-10 burpees, 10-15 englehop, 15 squats, 30 høje knæløft, en hurtig løbetur op ad trappen eller andre aktiviteter, som kortvarigt sender pulsen i vejret og musklerne i bevægelse.

Og undervejs i foredraget rykkede ideen tæt på, da Anette kikkede direkte ind i skærmen og gav alle en personlig udfordring:. Prøv at leve bare 7 dage med blodsukkerstabil kost! Altså: Spis kun 3 solide hovedmåltider. INGEN mellemmåltider. Der skal gerne gå mindst 2 timer fra dagens sidste måltid til sengetid. Pulssnack mindst 4 gange om dagen. Og så selvfølgelig sund kost. Der skal kort og godt kål og evt. kød på tallerkenen. Så måske har de farmakonomer, der lyttede med, siden skruet op for såvel pulssnack som indkøb af kål, mandler og grøntsager.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning