Folkemøde med freestyle og dagbog!

Farmakonomforeningen fik sat sit præg på årets folkemøde i Allinge på Bornholm med debat, freestyle og dagbog fra det lokale apotek.

Hovedbillede

Folkemødeholdet fra Farmakonomforeningen stod klar på dækket på bornholmerfærgen tidlig onsdag formiddag, da den stævnede ud fra Ystad med kurs mod Rønne Havn. På Bornholm ventede nemlig et spændende og tætpakket program. Et program som allerede startede inden folkemødet med arbejdspladsbesøg og medlemsmøde på Bornholm.

Holdet
Folkemødeholdet bestod af Ann-Mari Grønbæk (formand), Kristian Lysholt Mathiasen (direktør), Bjørn Klinke (chef for politik og kommunikation) og Mette Lisbeth Johansen (politisk konsulent) – og selvfølgelig Tina van der Klein (næstformand), der er bag kameraet.

Arbejdspladsbesøg og medlemsmøde

Efter et spændende arbejdspladsbesøg hos farmakonomerne på Bornholms Hospital var 23 farmakonomer klar til medlemsmøde onsdag aften. Det blev en hyggelig aften med middag og godt selskab. Og ikke mindst gode spørgsmål og emner til debat;

- Det var så skønt at se farmakonomerne på Bornholm igen. Til mødet holdt vi i formandskabet et oplæg om, hvad der rør sig i foreningen, og der var gode drøftelser om vilkår, arbejdsmarkedet på for farmakonomer på øen og ikke mindst konstruktive forslag til overenskomstforhandlingerne næste gang. Tak for jeres input!, fortæller Ann-Mari Grønbæk, Farmakonomforeningens formand

Maja
Her ses i forgrunden farmakonom Maja WIndahl og farmakonomelev Marie Folkmann fra Nexø Apotek. De deltog begge i medlemsarrangementet.
Hospiral
Arbejdspladsbesøg hos Bornholms Hospital – fra venstre: Sara Hjorth-Holm Andersen, Tina van der Klein, Malene Jensen, Ann-Mari Grønbæk og Anna Høck Tøt. I Farmakonomen i august kan du læse om arbejdspladsbesøget på Bornholms Hospital.

Debat om håndskøbsmedicin med Per Vers-freestyle

Du kan købe håndkøbsmedicin alle steder. I supermarkedet. I kiosken - og på apoteket. MEN - er det smart? For håndkøbsmedicin fører fortsat til overdoser, afhængighed og indlæggelser. Bør der være flere regler og begrænsninger ift., hvor man kan købe håndkøbsmedicin, og hvor meget man kan købe?

Debatteltet var fuldt – ligesom en stor del af fortovet udenfor -  da de inviterede paneldeltagere til Farmakonomforeningens debat om håndkøbsmedicin kom i gang med at debattere med Per Vers på sidelinjen.

Debat
Fra venstre: Bjørn Klinke, der fungerede som moderator, Erik Mønsted Pedersen (Næstformand i SIND), Ann-Mari Grønbæk (Formand for Farmakonomforeningen), Mikkel Møller Rasmussen (chefkonsulent, Lægemiddelindustrien), Jesper Gulev Larsen (Formand for Danmarks Apotekerforening) og Katrina Feilberg Schouenborg (Markedschef - Sundhed og Life Science, Dansk Erhverv)

Panelet var langt fra enige om håndkøbsmedicin og den tilgængelighed, som borgerne har i dag. Erik Mønsted Andersen placerede sig i det ene hjørne med standpunktet om, at håndkøbsmedicin kun skal kunne købes på apoteket, ”for hvis vi bare kan forebygge ét selvmord om året forårsaget af paracetamol ved at begrænse tilgængeligheden, så skal vi det”. Dansk Erhverv placerede sig i den anden grøft. I dag kan man købe håndkøbsmedicin tusindvis af steder i detailhandlen, uden at det giver problemer. Udfordringerne med overdosis og afhængighed løses ikke med flere regler eller reguleringer. De mener, at der skal sættes ind på anden vis.

Ann-Mari Grønbæk kom i debatten med en skarp opfordring: Det går ikke, at håndkøbsmedicin ligger i en montre ved siden af chokoladefrøer på tilbud. Detailhandlen skal behandle medicin meget mere alvorligt, end i dag;

- Butikkerne skal simpelthen blive bedre til at overholde regler om fx aldersgrænser – og så skal medicin gemmes væk, så det ikke bliver en impulsvarer. Det giver god mening, at borgere i dag kan hente panodiler i 7-11 midt om natten, hvis de har tandpine. Men patientsikkerhed vil til hver en tid veje højere end tilgængelighed i sidste ende, fastslog Ann-Mari Grønbæk til debatten.

Til sidst freestylede Per Vers med beat, vers og rim om det, som paneldeltagerne havde talt om – hvilket var med til at gøre debatten til en fest.

Per
Per Vers freestylede om voltaren, migræne, døgnapoteker og meget mere.

Apoteksdagbog fra Allinge Apotek

På folkemødet fik Farmakonomforeningen sat fokus på, hvordan det er at være apotek MIDT i folkemødet. Allinge Apotek ligger i folkemødets centrum og bliver for en stund invaderet af politikere, organisationsfolk og kendisser. Hver dag blev der lavet ”apoteksdagbog” for dagen på Allinge Apotek, hvor foreningens folkemødehold fik lavet en minireportage om, hvad folkemødegæsterne køber og hvordan deres arbejdsdag på apoteket har været. Dagbøgerne blev en kæmpe succes – opslagene blev delt på Twitter, Linkedin og Facebook. Bare på facebook blev opslagene set 13.000 gange!

Du kan se hele apoteksdagbogen på foreningens facebookprofil, og læse en nyhed om Allinge Apoteks forberedelser til folkemødet her.

IMG 1321
Fra venstre: Mirah Hammerstrand Andersen, Bettina Hammer Nielsen og Kristine Martine Carlsen. De viser de apoteksprodukter frem, som er efterspurgte under folkemødet.

Ølkassetale, medlemmer og møder

Formand Ann-Mari Grønbæk var på folkemødet også inviteret til at holde ”ølkassetale” i Fagbevægelsens Hovedorganisations telt, hvor talen skulle handle om, hvordan fagbevægelsen får tiltrukket flere unge. Ann-Mari sagde bund ærligt, at hvis vi skal have flere unge til at melde sig ind, så kræver det, at fagbevægelsen kigger indad og forandrer sig, så flere unge kan se sig selv i bevægelsen!

Du kan se et klip fra hendes tale her:

Se hele talen her

For at se denne video skal du acceptere marketing-cookies

Renee
Til Ann-Maris ølkassetale kiggede Renee Nielsen, der er farmakonom og medlem af foreningens industrisektion, forbi til en snak.

Til folkemødet inviterede Farmakonomforeningen sammen med Apotekerforeningen og PharmaDanmark til ”Apobar,” som er en stor fætter-kusine-fest for apotekssektoren og for folk, der interesserer sig for medicin og sundhed. Der var dog flere lejligheder til at netværke, og på folkemødet er der derfor også god lejlighed til at mødes med andre organisationer og skabe nye alliancer. Blandt andet mødtes Farmakonomforeningen med Gigtforeningen, Bedre Psykiatri, PKA, Antidoping Danmark og Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Vi ses i Allinge igen næste år 😊

Mai
Til Apobar mødtes Tina van der Klein og Ann-Mari Grønbæk med Mai Kristensen Lind, der er farmakonom og formand for regionsbestyrelsen i Region Hovedstaden.

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning