Sommerhilsen fra formandskabet

Med udsigt til høj sol og Sankt Hans-fejring sender formandskabet en sommerhilsen ovenpå et hæsblæsende halvår. Læs med her!

Formandsskabet Sommerhilsen 2022
Tina van der Klein og Ann-Mari Grønbæk

Kære medlemmer

Sommeren står for døren. Senere i dag mødes mange af os med venner og familie rundt om bålet og synger om midsommer, Sankt Hans og fred her til lands.  Og fred – det ønsker vi jer alle over sommeren!

Forhåbentlig tæller mange af jer ned til sommerferien. I foreningens sekretariat begynder sommerferiestemningen også snart at indfinde sig. Medarbejderne går på ferie på skift, og der stilles ventilatorer op til de medarbejdere, der er på kontoret, når det er varmest.

Ventilatorerne har vi dog ikke haft brug for før nu – for det har været et hæsblæsende halvår i sig selv 😊 I midsommersangen ”Vi elsker vort land” synges der så smukt om, at man med ”sværdet i hånden” er beredt. På mange måder har det været et halvår, hvor vi med et sværd i hånden har kæmpet en kamp for arbejdsmiljøet, for et bredere jobmarked og for vores fællesskab.

Arbejdsmiljø
I marts udkom den ventede, store arbejdsmiljøundersøgelse, som viste, at mange af jer, der arbejder på privat apotek er pressede. I er stressede. Og mange søger derfor væk fra sektoren. 

Med undersøgelsen i hånden har vi taget de helt nødvendige drøftelser med Apotekerforeningen om, at der er et KÆMPE problem, og det har skabt en dominoeffekt. Apotekerforeningen fortæller, at de tager problemet meget alvorligt. Senest har de haft arbejdsmiljø som tema på deres årlige medlemskongres.

Vi er dog langt fra i mål. Men dominobrikkerne ruller, og der bliver ikke talt mere om, hvorvidt der overhovedet ER et problem. Der bliver talt om, HVORDAN vi løser problemet. Det er fremskridt. Fremskridt, som skaber en vis grad af optimisme hos os og resten af foreningens politisk aktive. Forhåbentlig kan den optimisme og tro på et bedre arbejdsmiljø forhåbentlig også brede sig til de fleste af jer. Men det er – som man nu engang siger – det lange, seje træk. Vi vil ikke stikke jer blår i øjnene og hævde, at der er noget quick-fix, der løser det hele på én gang.

Spændende nye måder at arbejde med medicinhåndtering på
I sidste uge var vi på Bornholm, hvor vi var på arbejdspladsbesøg på Bornholms Hospital. Her arbejder en håndfuld seje farmakonomer, der laver medicinservice og administration. Gennemgår medicin, har udskrivelsessamtaler og i øvrigt har sparet hospitalet for mange penge ved at minimere medicinspil. Der er ingen tvivl om, at de sætter et stort aftryk på hospitalet med deres faglighed.

De er dog langt fra alene om at gøre en kæmpe forskel. Det gør I alle sammen – og I gør det endnu flere steder end tidligere. Inden sommerferien toppede statistikken over kommunalt ansatte farmakonomer. 75 af jer sikrer lige nu bedre medicinhåndtering i en af landets kommuner! 

På Bornholm fik også lejlighed til at kigge forbi Allinge Apotek, som var friske på at lave ”apoteksdagbog” fra Folkemødet. Sikke en gejst og motivation der var at føle dér blandt farmakonomerne.  

Fart på fællesskabet
På mange måder er det ikke kun Sankt Hans-bålet, som vi får sat fut i i år. I 2022 er der også blevet sat fut i fællesskabet i Farmakonomforeningen. Vores bestyrelser har været samlet til bestyrelsesdage, foreningen har været på Færøerne, der er blevet afholdt medlemsarrangementer landet over og TR’erne har været samlet på uddannelsesdage. Fællesskabsbålet knitrer og brænder – det er så dejligt!

Men vi vil gerne have fællesskabsbålet ENDNU større. Derfor har vi i det forgange halvår brugt meget tid i både foreningens sektions-og regionsbestyrelser og i hovedbestyrelsen på at tale om, hvordan vi kan få bålet endnu større. Det er en snak, som vi tager fat på igen, når sommeren går på hæld. Og det glæder vi os til!  

Vi arbejder videre lidt endnu, før den står på ferie. I ønskes alle en rigtig dejlig sommer med jeres kære.

 

Sommerferiehilsner fra

Tina van der Klein og Ann-Mari Grønbæk

 

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning