TV-lægen tog farmakonomerne med storm

"Tak for dig" lød det blandt andet fra et medlem til læge Peter Qvortrup Geisling, da han mandag 14. marts holdt oplæg for Farmakonomforeningens medlemmer. Han nåede omkring velsmagende dyrsteg, hæmorider i Oksbøl (og andre steder) og farmakonomernes gode kommunikation og stærke kompetencer.

Under covid-pandemien har han været her, der og alle vegne – Peter Qvortrup Geisling. Også danmarkskendt som tv-lægen fra DR. Mandag 14. marts var han så helt eksklusivt på skærmen til et onlineforedrag for Farmakonomforeningens medlemmer. Lidt over 300 medlemmer sad klar foran skærmen, da den lune og meget vidende nordjyde fra Vodskov lidt nord for Nørresundby åbnede op for godteposen.

Indledningsvis introducerede næstformand i Farmakonomforeningen, Tina van der Klein aftenens oplægsholder, og hun lagde ikke skjul på, at hun også var lidt starstrucked over at introducere en af de læger, som danskerne har allermest tillid til.

Smid badevægten ud
Peter Qvortrup Geisling kom vidt omkring i sit lidt mere end en times foredrag. Lige fra hæmorider i Oksbøl på en lørdag over kommunikation i sundhedsvæsenet og VIVE-undersøgelsen af farmakonomer på privat apoteks arbejdsmiljø til hvad det i sidste ende er, der giver os et sundt og godt liv.
Peter Qvortrup Geisling gjorde det også klart, at han måske synes, at der er for meget fokus på overvægt, når vi taler sundhed, hvorimod vi i højere grad bør tale om den mentale sundhed og den ’nye folkesygdom’ – stress.

- Vi har nogle høje tal for stress og ensomhed, og vi kan se, at især yngre kvinder er ramt. Nu er vi inde ved noget af kernen i sundhed. Smid badevægten ud og kig i stedet på den mentale sundhed, lød opfordringen fra Peter Qvortrup Geisling.

Han dvælede ved, hvordan tempoet er steget over alt i samfundet.
- Prøv at sammenligne tempoet med det, som I ser i en gammel film med Karl Stegger. Det går meget stærkere nu, lød det.


Han er den mest kendte læge på skærmen - og denne aften var han eksklusivt kun på vores medlemmers skærm.

Få noget vitamin N
I den forbindelse kom tv-lægen ind på den stress og uforudsigelighed, som mange farmakonomer på privat apotek har givet udtryk for i den aktuelle undersøgelse med det lettere nedslående resultat af arbejdsmiljøet.
- Mærk efter, hvordan du rigtigt har det. Især skal du tage det alvorligt, hvis din søvn bliver dårligere og kortere over en længere periode, lød opfordringen fra Peter Geisling.

Derudover fremhævede han vigtigheden af at komme ud i naturen for at finde mental balance. Og tag gerne børnene væk fra skærmen og med ud i skoven. Dér finder I vitamin N – Naturen.

Menneskelig kommunikation på apotekerne
Peter Qvortrup Geisling havde også bemærket, hvordan farmakonomerne især under covid-pandemien var blevet en faggruppe i frontlinjen, som mange (flere) havde fået øjnene op for. Det gjaldt både borgere, men også de andre faggrupper i sundhedsvæsenet, som pludselig opdagede, hvad det er farmakonomerne har af vigtige kompetencer.

Qvortrup Geisling roste også den kommunikation, som han selv som kunde møder på apotekerne.
- Den er god, indlevende og menneskelig – og så er jeg imponeret over jeres tålmodighed, sagde han til Farmakonomforeningens medlemmer.

Han uddybede det med, at han ville have svært ved altid svært at finde samme tålmodighed over for de mere krævende eller udfordrende kunder. Og her gav han da også en bredside til ”68’erne” – altså dem, der var unge i oprørsårene. Som pensionister er de (også) sin sag at håndtere, fordi de stiller store krav, mente tv-lægen med et glimt i øjet.

Han var også – med rette – imponeret over farmakonomernes evner, når det drejer sig om at rydde op i borgernes medicin, blandt andet i forbindelse med sektorovergange.


Stemningen var god - og der blev mod afslutningen sendt kærlighed ud fra bl.a. næstformand Tina van der Klein og Peter Qvortrup Geisling.

Ud med broccoli – ind med dyrsteg
Mod afslutningen af foredraget og efter at have besvaret spørgsmål fra medlemmerne lød livsrådet fra lægens bord:
- Ked jer mere, når I har fri. Føl efter og spørg jer selv, hvordan I har det. I er kaptajn på jeres egen skude – så I skal finde jeres egne drømme frem. Dét er sundhed.

Derudover slog Peter Qvortrup Geisling fast, at broccoli smager skidt – det gør dyrsteg ikke! Med andre ord skal man måske tage noget af ’sundhedshysteriet’ med måde og finde en vej, der passer til én selv.

Flere medlemmer gav i chatten udtryk for deres begejstring for såvel Peter Qvortrup Geisling som for hans pointer og udsagn.


Responsen fra medlemmerne til tv-lægen talte deres tydelige sprog.

Og hvad var det så egentlig med de der hæmorider i Oksbøl? Tjoh, når man er uddannet læge og holder foredrag på en lørdag i en mindre by som Oksbøl, så kan det hele ende med, at man har udskrevet medicin til behandling af hæmorider til en af deltagerne, før man tager derfra. For den praktiserende læge åbner først igen mandag morgen – modsat lægen fra TV.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning