Husk at holde din ferie – ellers kan du miste feriedage

Hvis du ikke når at holde fire af dine ferieuger før 31. december 2023, kan du miste nogle af dine optjente feriedage.

Du har arbejdet meget og hårdt og har tjent op på feriekontoen. Nu ser du frem til også at kunne afvikle din hårdt tiltrængte ferie.
Men vær opmærksom på at hvis du har ferie tilgode som er optjent fra 1. september 2022 til 31. august 2023, så skal det afholdes inden den 31. december, ellers risikerer du at miste nogle af dine optjente feriedage. Det gælder for de 4 uger af den optjente ferie, at hvis den ikke er afholdt inden udgangen af året, vil den være forspildt.Aftale om overførsel af ferie skal indgås inden årsskiftet
Som ansat på privat apotek har du mulighed for at overføre eller få udbetalt 5. og 6. ferieuge.
Hvis du er offentligt ansat gælder det, at du kan få den 5. ferieuge overført, mens den 6. ferieuge skal afholdes inden 30. april 2024.

Hvis du skal have overført noget af din ferie, er det vigtigt, at du får lavet en skriftlig aftale med din arbejdsgiver. Aftalen skal være indgået SENEST 31. DECEMBER 2023.

OBS! Der er andre regler for overførsel af ferie, hvis du har været "feriehindret" - for eksempel på grund af barsel eller sygdom.

Læs mere om feriereglerne i vores nyhedsarkiv:
Få styr på din ferie med lidt planlægning | Farmakonomforeningen

Har du spørgsmål til din ferie, er du meget velkommen til at kontakte Farmakonomforeningens rådgivere på telefon 33 12 06 00 eller mail: ff@farmakonom.dk


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning