Nu kan du komme med i et netværk i Farmakonomforeningen

Vil du have ny viden, sparring og dele erfaringer med farmakonomer, der har samme faglige interesser som dig? Så kom med i et af foreningens virtuelle netværk.

Netværk

Farmakonomfaget spænder over mange forskellige faglige områder og interesser, og nu giver Farmakonomforeningen dig en mulighed for at grave dig ned i netop det, som du synes er spændende i et fagligt netværk.

I et netværk mødes en mindre gruppe af farmakonomer til en række møder, hvor du sammen med andre farmakonomer dykker ned i en fælles interesse med målet om at sparre og dele viden med hinanden. Netværkstilbuddet er gratis og gavner både dig og din arbejdsplads – for du får nye perspektiver, forslag og tanker med hjem, som du kan bruge i dit arbejde.

De fleste netværk mødes fire gange, og møderne foregår virtuelt – så det er nemt at få netværket til at passe ind i hverdagen.

Fire gode grunde til din chef: Derfor skal du være med i et netværk en lille del af din arbejdstid

Netværksmødet bør som udgangspunkt ligge i din arbejdstid, derfor hjælper vi dig med fire råd til at tale med din leder om, hvorfor det er en god idé, at du deltager i et netværk. Det er nemlig en god investering for din chef – for et netværk giver gratis input og viden til dig, som du kan give videre til hele arbejdspladsen.

Fire gode grunde:

  1. Det er gratis at være med – og det din arbejdsplads skal finansiere, er din konkrete arbejdstid
  2. Netværket er virtuelt, så der er ingen transporttid- og omkostninger
  3. Du får input og viden, som du kan bruge i dit arbejde
  4. Det motiverer og udvikler dig som medarbejder at kunne dykke ned i et fagligt område, som interesserer dig

Søsæt dit eget faglige netværk eller søg om at komme med i et etableret netværk

Savner du at sparre med andre uddannelsesansvarlige? Eller synes du måske det kunne være spændende at få inspiration til din rolle som ansvarlig for et fagligt område - fx kosttilskud, gennemgang af medicin eller noget helt trejde?

Der er stort set ingen begrænsninger for, hvad et tema for et netværk kan være. Farmakonomforeningen starter løbende en række nye netværk op, men du kan til hver en tid kontakte os, hvis du gerne vil starte et nyt netværk op, der fokuserer på lige netop din interesse. Vi hjælper dig med, hvordan du nemt kan komme i gang, og vi hjælper med opstarten.

Når du er en del af et netværk skal give du lidt af sig selv, sådan at netværket er spændende  og relevant for alle. Det kan være, at du er med til at arrangere et af møderne i netværket – fx ved at finde en oplægsholder eller selv lave et oplæg om noget. Et netværk kræver derfor lidt engagement – men du får 100 gange mere igen.

Nu kan søge om at komme med i følgende netværk:

OBS: Deadline for ansøgninger til netværket er d. 31. januar 2024.

  • Netværk for farmakonomer indenfor Life Science: Som farmakonom på Life Science området er du nogle gange den eneste med din faglighed, der hvor du er. I dette netværk kan du sparre med farmakonomer, der også arbejder i Life Science-sektoren i forskellige typer af stillinger. Læs mere om netværket her.

 

  • Netværk for borgernære farmakonomer: Er du helt tæt på borgerne/patienterne i hverdagen? Så er dette netværk noget for dig! Her er det fælles fokus arbejdet helt tæt på borgeren/patienten, og de udfordringer og muligheder der er knyttet til en hverdag med tæt patientkontakt. Måske du arbejder i en kommune, i en lægepraksis, på et hospitalsafsnit eller noget helt fjerde? Din arbejdsplads er ikke afgørende – det er i stedet det fælles fokus på at være farmakonom med tæt patientkontakt. Læs mere om netværket her.

 

  • Kompetencenetværk for ledere: Søger du inspiration til din lederrolle? Så er dette netværk noget for dig. Her kan du få sparring på de udfordringer, der kan være knyttet til det at være leder, og du kan udvikle dine lederkompetencer. De informationer du deler i netværket behandles fortroligt, og derfor er netværket et trygt sted at dele succeshistorier i – men også de udfordringer der kan være i rollen som både ny og erfaren leder. Netværket henvender sig til farmakonomer med personaleansvar. Læs mere om netværket her.

 

  • Netværk om dosispakket medicin:  Dosispakket medicin skal bruges mere – og af flere! Men der er bump på vejen – og det skal løses. I dette netværk bliver vi klogere på dosispakket medicin og de udfordringer, der er med at få det udbredt i dag. Netværket henvender sig til farmakonomer på privat apotek og i lægepraksis og kommuner , som arbejder med dosispakket medicin. Læs mere om netværket her.

Deadline for ansøgning d. 31. januar 2024.

Her kan du læse mere om netværk i Farmakonomforeningen, og hvordan du søger om at komme med i et af ovenstående netværk - eller starte dit helt eget

Sådan kan et netværksmøde forløbe

Som netværksmedlem er du selv med til at lave rammerne og komme med input til, hvad møderne i et netværk skal handle om – men et netværksmøde kan til inspiration fx se sådan her ud:

Virtuelt møde fra kl. 8:00-9:30

Kl. 8:00 Velkomst og præsentation af dagens tema, som netværksmedlemmerne har været med til at beslutte (det gør I på første møde, og vi hjælper jer).

Kl. 8:00:-8.45: Oplæg om et tema – fx fra en af netværksdeltagerne eller fra en ekstern oplægsholder

Kl. 8.45-9.30: Spørgsmål til oplægget og fælles drøftelse fx baseret på spørgsmål som; Hvordan arbejder vi med dette på min arbejdsplads? Hvad kan vi tage med videre fra i dag?


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning