A-kasse og ledighed

Hvis du er farmakonom eller farmakonomelev har du mulighed for at være medlem af a-kassen FTFa. Farmakonomforeningen anbefaler, at du er medlem af en a-kasse.

Indmeldelse i a-kassen sker via hjemmesiden.

Meld dig ind i FTFa a-kasse

Det er også på FTFa’s hjemmeside du skal registrere dig hvis du bliver ledig. Læs mere om det her. 

Særligt tilbud fra FTFa til farmakonomelever

Det er ofte gratis for farmakonomelever at være medlem af FTFa. Læs mere om elevmedlemskab af a-kassen.

Afskedigelse

Hvis du bliver sagt op, bør du kontakte sekretariatet i Farmakonomforeningen, så vi kan sikre dig de bedst mulige fratrædelsesvilkår. Indgår du en fratrædelsesaftale med din arbejdsgiver er det særligt vigtigt, da vi skal sikre at den er formuleret, så du ikke får karantæne i a-kassen.

 • Når du er ledig

  Når du er blevet ledig og er på dagpenge, er det din a-kasse FTFa, som sammen med dig skal lægge en plan for, hvordan du kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

  FTFa tilbyder sparring, så du bliver afklaret om din situation. Du kan få gode råd om alt i forhold til jobsøgning og jobsamtaler. Og så kan du døgnet rundt få online hjælp til jobsøgning ved at bruge Jobmakker, der bruger kunstig intelligens til at skrive udkast til ansøgninger, få et bud på dine kompetencer eller få feedback, hvis du allerede har en ansøgning liggende.


  Besøg Jobmakker

  Du kan også få til at udarbejde et cv, som du skal lægge på jobcentrenes jobnet. FTFa’s regionskontorer har medlemshjørner, hvor du har fri adgang til pc, printer og internet.

  Som ledig skal du skal være tilmeldt jobcenteret, stå til rådighed for formidlet arbejde fra jobcenteret og selv aktivt søge arbejde.

 • Lønsikring gennem FTFa

  Medlemmer af FTFa mulighed for at oprette en frivillig lønsikring.

  Der er stor fleksibilitet i ordningen, som giver medlemmerne mulighed for ved ledighed at få et beløb oven i dagpengene. En frivillig lønsikring kan give dig mellem 2.000 og 40.000 kroner om måneden oven i dagpengene.

  Forsikringsbeløbet (lønsikring, dagpenge m.v.) må dog ikke overstige 90 procent af den løn, du har i dag.

  Læs mere om lønsikringen. 

  FTFa's hjemmeside kan du holde dig ajour med nyheder fra din a-kasse, samtidig med at du altid kan få aktuelle oplysninger om regler, lønsikring mv. på a-kasseområdet.


Emneord