Arbejdermuseet

I en smuk bygning ved Nørreport kan du få et spændende indblik i både arbejdernes og de brede befolkningslags hverdag og arbejdsliv og i arbejderbevægelsens historie. Som medlem af Farmakonomforeningen har du gratis adgang til Arbejdermuseet i København - og du kan også gratis tage en valgfri voksen gæst og børn med.

Arbejdermuseet – hjem til din historie

Allerede når man træder ind i baggården Rømersgade ved Nørreport, fornemmer man historiens vingesus. Arbejdermuseet har nemlig til huse i den fredede Forsamlingsbygning, der i 1879 blev opført af danske af arbejdere for at have et sted at mødes. Og her i de historiske bygninger venter der i dag oplevelser for hele familien.

Sammen kan I opleve dagligdagen i 1950’erne – og smage den berømte kiksekage samt kaffe med Rich's. I kan besøge familien Sørensen, der flyttede til København i 1885 og dykke ned i industriarbejdets historie. I kan lade jer føre ind i festsalen, der i mere end 100 år har dannet ramme om arbejderfester, kulturelle aktiviteter og faglige møder.

På Børnenes Arbejdermuseum kan de mindste prøve livet som arbejderbarn i starten af 1900-tallet og arbejde som cykelbud eller bryggeriarbejder. Måske skal de hjælpe mor med at købe ind hos købmanden eller gå til pantelåneren med fars vinterfrakke? Eller måske skal de gå til hånde på Staunings fagforeningskontor og renskrive en tale på en gammel skrivemaskine. På Børnenes Arbejdermuseum må ungerne røre ved alt og lege med alting! 

Besøg museet

Festsal Fra Balkon Arbejdermuseet
Festsalen på Arbejdermuseet

Når familien trænger til en pause, kan I købe ind i butikken, besøge kaffebaren eller spise danske klassikere i Café & Ølhalle "1892" - Københavns eneste fredede kælderbeværtning. Arbejdermuseet er åbent hver dag fra kl.10 – 17 og om onsdagen fra 10 – 21. Der er et omfattende event- og udstillingsprogram, som annonceres på Arbejdermuseets hjemmeside og på facebook-side. Du har også mulighed for at tilmelde dig et nyhedsbrev for at få overblik over kommende aktiviteter. Se mere på www.arbejdermuseet.dk

 

Billet på forhånd

Du har mulighed for at gå ind og hente en billet – også med gratis adgang – på Arbejdermuseets hjemmeside. Så er du sikker på, at der er plads. Så længe der er coronarestriktioner bliver der udbudt besøg til enten formiddag eller eftermiddag. 

Bestil billet på forhånd

 

Udstillinger

På Arbejdermuseet kan du både se faste udstillinger og særudstillinger, som du som medlem af Farmakonomforeningen har fri adgang til. 

Se aktuelle udstillinger 


Emneord