0-timers kontrakter er et no-go

Det er kommet Farmakonomforeningen for øre, at der er medlemmer som er ansat på såkaldte ”0-timers kontrakter” - en ansættelseskontrakt, hvor der enten ikke er angivet arbejdstimer, eller hvor den gennemsnitlige arbejdstid er sat til 0 timer.

Det kan naturligvis bero på en fejl, at man ikke har et konkret angivet timeantal i sin ansættelseskontrakt, men Farmakonomforeningen betragter denne ansættelsesform som værende i strid med overenskomsten på privat apotek.

Krav til farmakonomers skema
Alle farmakonomer og farmakonomelever ansat på privat apotek skal have et fast arbejdsskema. Det gennemsnitlige antal arbejdstimer i arbejdsskemaet skal stemme overens med ansættelsestiden på ansættelsesbeviset. Hvis du er ansat på en 0-timers kontrakt, kan du ikke have et fast arbejdsskema, som afspejler arbejdstimerne i dit ansættelsesbevis. Når du er ansat til at arbejde 0 timer, vil blot en enkelt præsteret arbejdstime være at betragte som overarbejde, som derved ville skulle honoreres efter overenskomstens overarbejdsbestemmelser.

Det kan give anledning til mange forskellige overenskomstmæssige udfordringer at være ansat på en 0-timers kontrakt. Derfor opfordrer vi alle farmakonomer, der er ansat på en ”0-timers kontrakt” til at kontakte Farmakonomforeningen, så vi kan få talt om din konkrete situation. 

Kontrakt

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning