Afholdelse af restferie og overførsel af ferie

Den 1. maj bliver der taget hul på det nye ferieår. Derfor er det en god ide, at du nu får lavet en plan for afvikling af din restferie, der skal afholdes inden den 30. april 2020.

Arbejdsgiver kan varsle din ferie
Din arbejdsgiver kan kræve, at du får afholdt din restferie. Hvis din arbejdsgiver vil have ferien afviklet på et bestemt tidspunkt, kan arbejdsgiveren varsle placeringen af restferien med en måneds varsel.

Vær opmærksom på at det ikke gælder, når det kommer til afvikling af 6. ferieuge for farmakonomer, der er ansat i regioner og kommuner.


Ny ferielov
I år er ferieåret, der starter den 1. maj, et særligt kort ”ferieår”, der strækker sig frem til udgangen af august måned 2020. Første september træder det nye feriesystem ”Samtidighedsferie” nemlig i kraft.

Hvis du allerede nu er ved at planlægge en længere rejse i efteråret 2020, er det en god idé at overføre ferie for at spare lidt sammen.

Overførelse af ferien til næste ferieår
Det er nemlig muligt at overføre optjent ferie ud over 4 uger til næste ferieår. Det vil sige, at du skal afvikle denne mellem 1. maj 2020 og 31. august 2020, hvor det forkortede ferieår slutter inden overgangen til den nye ferieordning. Dette gælder for farmakonomer ansat i staten, regioner, kommuner, industrien og på apoteker.

Hvis du skal have overført ferie, kræver det, at der bliver lavet en skriftlig aftale mellem dig som farmakonom og din arbejdsgiver.

Hvis du er farmakonom på privat apotek, skal du bruge en særlig blanket, som din apoteker har.

Farmakonomelever har også ret til ferie
Farmakonomelever har også ret til at holde ferie. Hvis du er elev på første år af uddannelsen, så opnår du først ret til ferie med løn fra den 1. maj 2020.

Men som førsteårselev kan du godt have ret til ferie med feriegodtgørelse fra en tidligere arbejdsgiver. Hvis du er elev på andet eller tredje skoleår, så har du ret til ferie med løn i 6 uger.

Som elev har du ikke mulighed for at overføre eller få udbetalt restferie. Derfor skal du senest holde restferie med løn eller med feriegodtgørelse den 30. april 2020.

Sommerhus

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning