Aftale giver mulighed for midlertidige dagpenge til forældre der venter på barns coronatest

Med stigende smittetryk, og pres på testfaciliteterne oplever flere familier, at det kan være svært at få omsorgsdagene til at slå til, hvis ens barn er sendt hjem i corona-karantæne. Det skal en ny aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter (FH og DA) råde bod på.

Hjemsendt Dreng

Aftalen betyder, at forældre i en midlertidig periode får ret til dagpenge, hvis de bliver nødt til at blive hjemme og passe deres børn på grund af COVID-19. 

Det tager nemlig tid både før man kan få en test, og at vente på svaret. Ventetiden betyder derfor, at nogle forældre kommer til at bruge deres ferie-, fri- og omsorgsdage i perioden, hvor de er hjemme hos børnene.


Dagpenge i op til ti arbejdsdage pr barn

Som forældre kan I få dagpenge i op til ti arbejdsdage pr barn. I kan få støtte til én forælder pr. hjemsendelsesdag, og barnet må max være 13 år. Hvis I som forældre bor sammen og I begge to er lønmodtagere, så er det en betingelse, at ingen af jer har mulighed for at arbejde hjemmefra. I må heller ikke have flere lønnede omsorgsdage eller afspadsering, som I kan bruge til at passe barnet.

For at være omfattet af aftalen skal I som forældre opfylde barselslovens betingelser for ret til dagpenge, herunder beskæftigelseskravet. Ordningen omfatter kun lønmodtagere i ansættelse.

Ordningen skal nu stemmes igennem i Folketinget og forventes at træde i kraft 1. oktober. Den vil gælde fra vedtagelsen i Folketinget og frem til den 31. december 2020.

Læs aftalen her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning