Formandens næste stop: Dosispakkeri og apoteket i Vojens

Ann-Mari Grønbæk kommer vidt omkring i sit arbejde som formand i Farmakonomforeningen. Torsdag 24. februar stoppede hun i Roskilde på hospitalet - og dagen efter var turen så kommet til Vojens Apotek og dosispakkeri i det sønderjyske.

Dagen før: Roskilde. Næste dag: Vojens. Der er sjældent én kedelig eller to ens dage i en formands hverdag i Farmakonomforeningen. Fredag 25. februar trillede Ann-Mari Grønbæk ind i Vojens i det sønderjyske. Byen er for mange udefrakommende måske mest kendt for ishockey og speedway. Men knap to km. fra speedway-banen går det også stærkt på Vojens Apotek.

Her havde apoteker Jacob Grønne inviteret Ann-Mari Grønbæk forbi for at tale om arbejdet og hverdagen på det private apotek. Åse Nissen fra Farmakonomforeningens hovedbestyrelse og Region Syddanmark deltog også i besøget.

- Jeg oplevede en behagelig stemning og et godt sammenhold under mit besøg på stedet. Det virker til, at de arbejder seriøst med, at det skal være et godt sted at gå på arbejde, siger Ann-Mari Grønbæk efter besøget fredag 25. februar.


Åse Nissen og Ann-Mari Grønbæk samt apoteker Jacob Grønne i 'civilt tøj' sammen med fire af apotekets medarbejdere.

Fagligheden som farmakonom på privat apotek og arbejdsmiljøet fyldte meget i formandens samtaler med apotekeren og medarbejderne. Herunder også, at der skal være plads til forskellige typer af medarbejdere på et apotek.

Dosispakninger på dagsordenen
Derudover besøgte formanden dosispakkeriet under Vojens Apotek, hvor hun hilste på syv farmakonomer. Netop dosispakninger er et emne, som Farmakonomforeningens hovedbestyrelse skal have en politisk drøftelse omkring i den nærmeste fremtid. Derfor var Ann-Mari Grønbæk særligt glad for at få indblik i pakkeriets opgaver med at lave dosispakker til bl.a. plejehjem og institutioner, hjemmeboende patienter og andre med behov for at få assistance til at dosere deres medicin.


Ann-Mari Grønbæk og Åse Nissen på dosispakkeriet i Vojens.

Løftede covid-vaccination i flok
Covid-vaccination blev givet som et eksempel på en særlig begivenhed, der viste, hvordan de løfter i flok på apoteket. Her havde apoteket først vurderet, om man kunne udføre opgaven. Da det blev besluttet, at det kunne man godt, gik apoteket hurtigt i gang, og mange medarbejdere oplevede trods travlhed også en tilfredsstillelse ved at hjælpe samfundet og borgerne med den vigtige opgave. Der var lang kø fra Dag 1 foran matriklen. Apoteket viste sig derved som værende et vigtigt holdepunkt, som både kunne omstille sig og udføre en vigtig opgave, da behovet og efterspørgslen var der i samfundet.

Således oplyst og beriget med ny viden var det blevet tid til at sige ”mojn” til farmakonomerne fra Vojens, før en ny, travl uge ventede rundt om hjørnet.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning