Hjælp til Hus Forbi-sælgerne under corona-krisen

Hus Forbi-sælgere får nu mulighed for at få udleveret deres receptpligtige medicin gratis på apoteket. Hvis de kan fremvise deres sælgerkort på apoteket, vil Hus Forbi afholde alle sælgerens medicinregninger under krisen.

Oesterbro Apotek 78

Sælgere af Hus Forbi er særligt udsatte i disse corona-tider, fordi færre mennesker på gaden betyder færre solgte aviser, og dermed færre penge til at dække omkostningerne til deres livsvigtige medicin. Udover konsekvenserne af det faldende salg af aviser, er mange Hus Forbi-sælgere også ramt af, at de ikke har mulighed for at komme i banken og hæve penge til bl.a. betaling for medicinen.

Hus Forbi og apotekerne er derfor gået sammen om at hjælpe Hus Forbi-sælgere under corona-krisen. Ordningen betyder, at Hus Forbi-sælgerne kan hente gratis receptpligtig medicin, hvis de kan fremvise deres sælgerkort på apoteket. Det betyder, at apoteket lægger ud for den hjemløses egenhandel af medicinregningen, som videresendes til Hus Forbi.

 

Danmarks Apotekerforening og Farmakonomforeningen bakker op

Vi må sammen hjælpe hinanden og ikke mindst hjælpe de særligt udsatte i denne tid. Derfor glæder farmakonomerne på apotekerne sig også over initiativet, og de er klar til at hjælpe i skranken, så ingen kommer til at mangle deres livsnødvendige medicin.

Christina Durinck FORMAND FOR FARMAKONOMFORENINGEN

Anne Kahns, der er formand for Danmarks Apotekerforening, glæder sig også over aftalen:

- Det sker desværre oftere og oftere, at borgere må forlade apoteket uden deres lægeordinerede medicin, fordi de ikke har råd. Og situationen her under COVID-19 er ekstra svær for dem, der i forvejen er socialt udsatte. Derfor bakker apotekerne selvfølgelig op om dette initiativ. Krisen må ikke fører til endnu mere ulighed i sundhed, og alle skal have adgang til deres livsvigtige medicin.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning