Apoteker begynder at give COVID-vaccination

58 apoteker i Region Hovedstaden begynder fra mandag 13. december at bidrage til indsatsen med at få vaccineret flest mulige mod COVID.

Smittetrykket for COVID er højt lige nu. Derfor opfordrer myndighederne til, at flest mulige blive vaccineret eller gen-vaccineret (2. eller 3. stik) – hurtigst muligt. Den indsats kommer apotekerne nu også til at bistå med. I første omgang i Region Hovedstaden, hvor 58 apoteker fra mandag 13. december åbner for COVID-vaccination – uden tidsbestilling.

I regionen ønsker man at kunne give mere end de 158.000 stik om ugen, som er myndighedernes krav.

"(…) Vi skal op på 250.000 stik om ugen. Det kan simpelthen ikke gå for stærkt med at få flest mulige vaccineret, og med den aftale vi netop har indgået med 58 apoteker, så er vi godt dækkede i hele regionen. Hvis man ikke har mulighed for at transportere sig til et af de store vaccinationscentre, så kan man blive vaccineret hos et af de næsten 400 lægepraksisser, der vaccinerer – eller på det lokale apotek," siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

30.000 ekstra stik om ugen
De 58 apoteker ventes at kunne levere op mod 30.000 stik om ugen. Efter nytår ventes endnu flere apoteker at komme med.

​"Vi har 1550 farmaceuter og farmakonomer, som har stor erfaring med at vaccinere mod influenza og lungebetændelse. Mange borgere er allerede vant til at gå på apoteket for at blive vaccineret. Og nu kan de så også blive vaccineret mod COVID," siger Bjarne Kalø, direktør for APOVAC. Apovac er erhvervsforening for de apoteker, der udfører vaccinationer.

Læs mere i denne pressemeddelelse fra Region Hovedstaden om den nye vaccinationsindsats på apotekerne.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning