Sikker medicin til coronapatienter - også uden fysisk kontakt

Coronaen har forandret hverdagen, men farmakonomerne knokler løs for at sikre, at borgerne får deres medicin. Farmakonom Dorthe Ludvigsen optager medicinanamnese på akutmodtagelsen og i psykiatrien samt går medicinservice på Regionshospital Herning.

Dorthe Ludvigsen 602 375

Dorthe Ludvigsen kommer meget i klinikken, og den aktuelle situation betyder, at der kommer mange mennesker på akutmodtagelsen. Men på Herning Sygehus er det blevet besluttet, at farmakonomerne ikke skal have fysisk samtalekontakt med patienter, der enten er testet positive for eller er under mistanke for at være smittede med Covid-19 (coronavirus).

- Vi skal finde andre måder at optage anamneserne på. Blandt andet, hvis det er muligt at ringe til patienter, der ligger på isolationsstuer. Eller hvis de syge har medicin med på hospitalet, kan vi få sygeplejerskerne til at tage medicinen med ud til os, som vi så forsøger at stykke en medicinanamnese sammen ud fra, fortæller hun.

- Det er meget forskelligt, hvordan vi ansatte oplever situationen lige nu. Nogle synes, den er skræmmende og ubehagelig. Mens andre tager situationen mere roligt, tilføjer Dorthe Ludvigsen.

- Personligt føler jeg, at mine kolleger på akutmodtagelsen – læger og sygeplejersker – passer godt på mig. Og jeg forsøger også selv at passe på ved at holde afstand, vaske og spritte hænder, som vi jo hele tiden bliver mindet om at huske at gøre, fortæller hun.

- Lægerne og sygeplejerskerne bærer jo maske og værn, mens vi, der ikke har den fysiske patientkontakt, skal sørge for at overholde sanitetsreglerne.

Læs mere om farmakonomers hverdag med corona i næste nummer af Farmakonomen, der udkommer 8. april.

Vi skal finde andre måder at optage anamneserne på. Blandt andet, hvis det er muligt at ringe til patienter, der ligger på isolationsstuer.

Dorthe Ludvigsen Farmakonom på Regionshospital Herning

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning